Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesla víkendová Samsung Podzimní Sklizeň?

15. 10. 2019 | 11:42 Hearthstone
Jak probíhal souboj o titul krále podzimní části sezóny? Samsung Podzimní Sklizeň byla nabitá od začátku až do konce, tak si ji ještě jednou připomeňme!
ecoo
ecoo

Závěr kvalifikačního období na Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách bývá vždy hektický a letos tomu nebylo jinak. Ba naopak, tento rok byl závěr ještě několikrát nadupanější než doposud a to především kvůli změnám systémů, díky kterým se o postupujících do Brna nerozhoduje přímo pomocí Sklizní v průběhu sezóny, ale až na úplném konci kvalifikačního období v rámci tzv. Last Call turnaje. Vybojovat si své místo na tomto turnaji se v závěru snažilo opravdu hodně hráčů a Samsung Podzimní Sklizeň, v níž bylo jako v obou jí předcházejících sběrech úrody ve hře obří množství MČR bodů, tak byla plná známých hráčů, již se všichni snažili ze sebe při honu za bodíky vydat co nejvíce.

Samsung MČR mobile

To v kombinaci s nedávnou změnou mety, způsobenou návratem 23 karet z Wildu na Standard, udělalo z podzimních žní opravdu zajímavou podívanou. Samotná bitva o to, kdo nakonec nakonec ovládne na podzim CZ/SK Hearthstone scénu, započala v sobotu ve 13:00. První kolo velkého double-elimination pavouka, pomocí kterého se ve Sklizních bojuje již tradičně, nic moc překvapivého nepřineslo. Ve streamovaném utkání si Matty, dle svých podzimních výsledků jeden z hlavních favoritů turnaje, poradil s Krajdou a ani další známá jména nezaváhala.

Druhá sada zápasů se už o překvapení postarala, právě Matty totiž v souboji se svým týmovým kolegou JaMMeXem nezvládl vyhrát ani jeden zápas, kvůli čemuž na něj čekal přesun do spodní části bracketu. Tam se toho zajímavého také událo dost, na nepříliš známého hráče s nickem Párek nestačil matador domácí scény ČiliJalapeňo (známý spíše pod nickem Pandapple) a na Norwise zase nestačil m1lan, na oba dva hráče (a také Krajdu a sajmonaka) tak čekal velmi brzký konec v turnaji.

Norwis se pak v druhém kole LB postaral o vyřazení dalšího hráče ECLOT, kterým se stal Matty, a po té, co se s turnajem museli rozloučit ještě Zukys, jehož porazil majsssster, Párek, který nezvládl souboj s BlizzconJanem, a Kapr, jemuž se zase stalo osudné utkání s Fabrikou, se mohlo v pavouku poražených jít už do 3. kola. V něm reprezentant iG Norwis pokračoval ve své jízdě, na což doplatil jediný další hráč, jež se musel skrze LB probíjet už od začátku, tedy Fabrika. Konec v Podzimní Sklizni čekal ještě na majsssstera, který nezvládl vyhrát ani jeden zápas proti BlizzconJanovi.

Ale zpátky do horní části, tam už probíhala semifinále, ve kterých nejprve JaMMeX navázal na svůj úspěšný duel s Mattym a dolů opět po výhře 3:0 poslal Faeliho. Velice dobře si počínal také ecoo, jež zase nenechal moc šancí Nyrfovi a po výhře 3:1 se mohl rovněž radovat z jistého minimálně 4. místa. A svoji bilanci si tento eSubák ještě o poznání vylepšil hned v následujícím finále UB, když ve vyrovnaném souboji porazil JaMMeXe a tím si zajistil místo v grandfinále. 

V lower bracketu, v němž se rozhodovalo o tom, kdo tam ho doplní, pak nejprve po tom, co nestačil na BlizzconJana, čekal konec v turnaji na Faeliho a následně také na Norwise, jehož cestu spodní části pavouka ukončil výhrou 3:1 Nyrf. Ten pak uspěl i v semifinále LB, kde z turnaje vyřadil BlizzconJana, až do grandfinále to ale nedotáhl, stopku mu totiž nastavil JaMMeX. Poslední zápas celých žní tak byl ve stejném složení jako finále horního bracketu a také stejně dopadl – ecoo nad JaMMeXem v napínavém zápase opět zvítězil poměrem 3:2.

Konečné pořadí Samsung Podzimní Sklizně:

  • 1. místo:  Česká republika ecoo (800 MČR bodů + 7 000 Kč)
  • 2. místo:  Česká republika JaMMeX (740 MČR bodů + 3 000 Kč)
  • 3. místo:  Česká republika Nyrf (675 MČR bodů)
  • 4. místo:  Česká republika​​​​​​​ BlizzconJan (600 MČR bodů)
MČR mobile
Štítky: MČR mobile, Samsung
miluju videohry a hlavně ligu legend