Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Třetí kolo potvrdilo vedoucí pozici eEriness + ZÁZNAMY

4. 5. 2020 | 21:17 Hearthstone
Třetí kolo Hearthstone COOL ligy je za námi, a my tak konečně můžeme začít alespoň rámcově predikovat, kdo se podívá do play-off. Kdo se k tomuto cíli přiblížil a kdo naopak ztratil skoro veškerou naději?
HS COOL liga
HS COOL liga
Inaequalisvs.Inside Games

Bpedack  Česká republika
majsssster  Slovensko
Hydo  Česká republika
Shaolin  Česká republika

Rogue
Mage
Warlock
Paladin
Shaman

1:3

Hunter
Warrior
Warlock
Rogue
Shaman

 Česká republika Jobsad
 Slovensko martim
 Česká republika Norwis
 Česká republika Heki

Hned první zápas, co se důsledků pro jeho účastníky týče, dopadl docela nepříjemně. V soutěži totiž znamená prakticky konec pro Inae, kteří stojí po třech kolech bez výhry a s mizerným skóre na posledním místě. Teoretickou šanci na postup sice mají, jejich úspěch by šlo ale bez mrknutí oka označit za malý zázrak. IG si ale zase svojí výhrou výrazně polepšili a na postup jako nyní čtvrtý tým naopak můžou reálně pomýšlet.

 
Absolute Legendsvs.Entropiq

Vanik  Česká republika
Valdaboy  Česká republika
Jarla  Česká republika
Vejvyk  Česká republika

Hunter
Priest
Warlock
Paladin
Shaman

0:3

DH
Hunter
Mage
Shaman
Paladin

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

A v podobném duchu jako úvodní zápas se nesl i ten druhý. V něm rovněž bojovaly dva týmy, které body do tabulky potřebovaly jako sůl, a porážku nakonec také utržil ten, pro něhož to má brutálnější konsekvence. To vše je ale docela překvapivé, když dodáme, že obě sestavy lze nepochybně označit za ty nejsilnější v celé lize. Příběh Absolute Legends, jejichž sám o sobě silný roster ještě navíc vede Jarla, v letošní sezóně ale prostě jasně ukazuje, že na Hearthstone má nemalý vliv i štěstí, a tak tito silní karbaníci stojí po třech kolech na předposlední příčce prakticky bez šance na postup. To Entropiq jsou na tom o poznání lépe, ani oni na tom ale se šesti body nejsou úplně ideálně a o potenciální postup budou ještě muset zabojovat.

 
eEriness E-BLUEvs.nEophyte

Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Priest
Warlock
Mage
Rogue
Druid

3:1

Rogue
Paladin
Mage
Hunter
Priest

 Česká republika Eratrion
 Česká republika StrawMan
 Česká republika Siki
 Česká republika Cocon

Jestli první dva zápasy byly minimálně pro jednu stranu soubojem o přežití, tak ten poslední streamovaný takto negativní výsledek pro nikoho znamenat nemohl, vždyť v akci se ukázal i průběžné první celek, eEriness. Proti nim se ale přeci jen představila sestava nEophyte, která si zase prohru až tak úplně dovolit nemohla. A navzdory tomu, že Eratrionovi a ostatním výrazně hrály do karet matchupy, přesně to se nakonec stalo, eEriness dokázali, že jejich letošní cesta tabulkou není úplná náhoda a připsali si třetí výhru v řadě. Jak se později ukázalo, to se jim povedlo jako jediné čtveřici, a nyní jim tak se solidním náskokem celých tří bodů patří první místo. Postup už by si tedy utéct nechat neměli.

 
CZC.eSubavs.Gifted Gaming

PoweR  Česká republika
Vlčák77  Česká republika
ecoo  Česká republika
Scruffy  Česká republika

Warlock
Paladin
Mage
Druid
Shaman

2:3

Druid
Warlock
Mage
Shaman
Hunter

 Česká republika Kapr
 Slovensko Benko
 Česká republika CptBoatsNHoes
 Španělsko Pepe

V posledním zápase o body bojoval druhý a třetí celek tabulky, což slibovalo solidní podívanou. Tu jsme sice nemohli zažít na našem streamu, zápas se ale rozhodl z pohledu eSuby streamovat PoweR a to navíc jen pár minut po konci našeho vysílání. Opravdoví fajnšmekři si tak mohli ve třetím kole vychutnat všechny zápasy a pokud tak učinili, rozhodně se jim to nevymstilo. Poslední zápas lze označit za nejzajímavější z celého kola, především kvůli tomu, že nabídl i mirror s Highlander Mage, který je kvůli spoustě šíleně náhodných efektů opravdu zábavné sledovat. Nakonec ho vyhrála eSuba, ta ale nezvládla využít dva následné matchpointy, a tak ztratila svoji neporazitelnost. Body tudíž šly na konto Gifted Gaming, kteří si tak akorát s eSubou vyměnili pozice v žebříčku.

Tabulka po 3. kole soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness3089
2.Gifted Gaming2136
3.CZC.eSuba2126
4.Entropiq2126
5.Inside Games2106
6.nEophyte12-43
7.Absolute Legends03-50
8.Inaequalis03-60

K celému kolu přidal svůj pohled i hlavní admin soutěže Ondřej "skeri93" Škeřík:

COOL liga je těsně před svojí polovinou a já z pozice "nezaujatého" diváka nemůžu být šťastnější. Tabulka je velice vyrovnaná, když si odmyslíme týmy se 3-0 a 0-3, jsou rozdíly opravdu minimální. Extrémní dominanci předvádí borci z eEriness, kteří už dlouhé roky sahají po úspěchu, před sebou ale mají ještě dlouhou cestu. Zbytek soutěže jistě ještě zamíchá karty a oko nejednoho fanoušky by určitě potěšilo, kdyby došlo na biblické rčení, tedy kdyby poslední byli prvními...
Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend