Přejít k hlavnímu obsahu

Další ban na Twitchi! Dafran si vysloužil týdenní trest

19. 5. 2020 | 20:25 VALORANT
Poslední dobou je herní toxicita ožehavým tématem a ani banů není úplně pomálu. Minulý týden si Forsen, právě za toxický výraz vůči spoluhráčům ve Valorantu, odnesl dvoutýdenní ban a v jeho šlépějích bohužel kráčí další streamer. Trest si tentokrát vysloužil Dafran, bývalý profesionální hráč Overwatche, a i tentokrát se jedná o výlev toxicity při hraní Valorantu.
Dafran Ban
Dafran Ban

Je to teprve nedávno, co Forsen za svůj nekorektní výrok v jedné hodnocené hře Valorantu dostal dvoutýdenní ban na Twitchi a máme tady další případ. Tentokrát se jedná o týdenní ban na stejné platformě, který si odnáší bývalý profesionální hráč Overwatche, Dafran, a vše nasvědčuje tomu, že i on si trest připisuje na konto kvůli Valorantu. Jak si tedy streamer vysloužil sedmidenní dovolenou?

Ban je pravděpodobně spojený s potyčkou, která vznikla minulý týden při Solary Cupu právě ve Valorantu. Přes víkend napětí ještě více vzrostlo a Dafranovi nejspíš ruply nervy během hodnoceného zápasu, který mu, stejně jako Forsenovi, přinesl tento trest. Dafran se svým týmem měli údajně problém s plánováním a na Solary Cup dorazili pozdě, což pro ně vyústilo v nevýhodu na jedné z map. Toto rozhodnutí se ovšem neobešlo bez výměny několika ostrých slov, které schytal další bývalý profesionální Overwatch hráč HyP.

Právě za tento výlev si Dafran odnesl doživotní zákaz ze všech budoucích Solary turnajů, což streamer nesl velice těžce a začal kritizovat samotné organizátory turnaje, HyPa i s celým týmem, dle jeho slov, "plným neúspěšných a vystrašených hráčů Overwatche". Jakoby tomu chtěl sám osud, Dafran nedlouho po tomto sporu potkal HyPa a totožný tým v jenom z hodnocených zápasů, úspěšně je porazil a rozhodl se své vítězství sdílet na YouTube. Vše neprobíhalo úplně hladce, protože po hře sám Dafran prohlásil, že pravděpodobně za tuto hru dostane ban, ale že nemá žádné výčitky.

Štítky: Dafran, HyP