Přejít k hlavnímu obsahu

Další nerfy se blíží, oslabení se dočkává Mage, příští čtvrtek přinese velký reveal stream

18. 10. 2020 | 10:03 Hearthstone
V poslední době opravdu velice populární Mage má nejspíše nejslavnější dny za sebou, hned dvě jeho karty totiž budou již brzy nerfnuty.
Scholomance Academy
Scholomance Academy

Koncem příštího týdne přijde do Hearthstone další patch obsahující balanční změny. Ty se tentokrát zaměřují pouze na jednu classu, skrze oslabení dvou karet se totiž Blizzard snaží trochu zklidnit aktuálně extrémně hranou a silnou Mage. Ta je nyní známá především svou Small Spell verzí, a i když rozhodně nejde o nějaký šíleně broken balíček, problém s ním je trochu jinde –⁠ svou sílu totiž do větší míry staví na náhodných efektech, což z něj dělá opravdu otravný deck.

Nerf tak celkem logicky míří na dvě karty snad nejvíce spojené se současnou RNG částí Mága a musíme říct, že tentokrát rozhodnutí Blizzardu kvitujeme. Zdražení Evocation na dvě many i Solarian Primea na man devět totiž není ničím, co by Mage úplně zabíjelo, jen mu to bere schopnost zahrát pomocí na čisté náhodě založených kartách opravdu šílené kola už v brzkém stádiu hry.

HS nerfy

A to je něco, co by Mage sice stále mělo nechat její sílu, ale zároveň něco, díky čemuž snad bude o trochu méně otravná. A i když jde tak spíše o jednu z menších aktualizací za poslední dobu, nám se určitě líbí. O to víc, když víme, že na velké změny se můžeme těšit už brzy –⁠ již ve čtvrtek 22. října totiž Blizzard přinese velký reveal stream, v němž se odhalení dočká nejen rychle se blížící nová expanze, ale i spousta dalších, dle slov vývojářů zásadních změn.

miluju videohry a hlavně ligu legend