Přejít k hlavnímu obsahu

Do Hearthstone se blíží nový rok, přinese s sebou rotaci karet, expanzi i novou class

17. 3. 2020 | 19:36 Hearthstone
Dnešní reveal stream byl opravdu nadupaný! Blizzard oficiálně představil celý nový Hearthstone rok, včetně informací o rotaci či expanzi, které s sebou jeho příchod přinese.
Demon Hunter
Demon Hunter

Když již minulý týden začaly na povrch vycházet informace o tom, co by nás v nejbližší době mohlo v Hearthstone potkat, bylo jasné, že nový rok bude přelomový. Blizzard také hned na pondělí naplánoval oficiální odhalovací stream svých letošních plánů, který je nyní za námi. Co přinesl? Neskutečně moc, včetně věcí, které přelomové opravdu jsou. A protože je toho hodně, vše jsme se pro pořádek rozhodli rozdělit do šesti částí. Připravte si kafe a popcorn, tohle bude trochu delší čtení!

The Year of the Phoenix: Na úvod zmíníme jen obecné info o celém novém roce. Jeho patronem se stává fénix a očekávat od něj můžeme v principu klasické věci. Do hry letos přijdou tři expanze a spolu s nimi i nějaký ten singleplayer obsah. Očekávat navíc můžeme i pár menších úprav, nově například nebude možné otevřít duplikát u žádné rarity, dokud z ní nebudete mít všechny karty z určité expanze. Víme také, že do hry přijdou nové herní módy, absolutně nový styl hraní například přinese druhá expanze. S tou třetí do hry zase přibude systém achievementů. A co se týče té první, to, co s sebou přinese ona, nemá v historii Hearthstone obdoby!

Rotace karet: Ale popořádku, jako první ještě musí přijít řeč na to, co nás s příchodem Roku Fénixe naopak opustí. Ano, tradiční rotace karet na Wild nebude samozřejmě chybět ani tentokrát a vedle tří předloňských expanzích (Rastakhan's Rumble, The Boomsday Project a The Witchwood), na které čeká klasický konec dvouleté služby na Standardu, opouští hlavní formát ještě jedenáct karet, které půjdou do Hall of Fame. Přechodu na Wild se dočká pět neutral karet (Leeroy Jenkins, Mountain Giant, Mind Control Tech, Acolyte of Pain a Spellbreaker) a také šest karet na Priesta (Northshire Cleric, Divine Spirit, Auchenai Soulpriest, Holy Fire, Shadowform a Prophet Velen), což souvisí s celkovými změnami pro tuto classu. Ale o tom více v další části.

Hall of Fame 2020

Drastické změny Priesta: Odchod šesti karet není to jediné, čím mají v Blizzardu v plánu změnit Priesta. Tyto kartičky z Basic a Classic setu totiž musí také něco nahradit, což dává vývojářům další možnost upravit tuto class k obrazu svému. Vedle této obměny karet pak Blizzard ještě sedm karet přepracoval a zároveň slíbil, že v budoucnu už Priestovi nepřidá žádné karty, které jsou schopny přímého ubrání života nepřítelova hrdiny. Jaké možnosti tedy bude mít Priest do budoucna, prý nastíní další expanze.

Hall of Fame 2020: Priest

Změny ladderu: Pořádné úpravy se dočká také in-game ladder. Nový systém bude mít stále jako hlavní cíl rank Legend, ostatní ranky ale ponesou názvy dle cenných kovů, tak jak to známe ze spousty jiných her. Začínat se bude na Bronze, pod Legend pak bude Diamond. Každou sezónu bude naprosto každý hráč přesunut zpátky na Bronze 10 a při cestě zpátky na vrchol bude muset překonat všechny jednotlivé ranky, které budou vždy složeny ze tří hvězdiček. Ty už budou fungovat tak, jak je známe, upraven ale bude ještě samotný matchmaking, který vám nyní bude soupeře přidělovat dle MMR. Lepší budou také odměny za úspěchy, na konci každé měsíční sezóny hráči obdrží truhlu s více kartičkami a také packy. Určité ranky vám také po té, co je poprvé překonáte, nabídnou speciální odměnu.

Ashes of Outland

Demon Hunter: Nyní přichází na řadu nejspíše asi to nejzajímavější ze všech novinek – do Hearthstone přibude desátá class! Tou bude Demon Hunter a je to vůbec poprvé od vydání hry, co se počet class rozšiřuje. Demon Hunter s sebou samozřejmě přinese nové karty, jež budou obsahovat i unikátní keyword, i speciální Hero Power, která bude specifická již kvůli své o manu nižší ceně. Podrobné info o novém hrdinovi najdete v našem článku věnujícím se speciálně jemu.

Ashes of Outland: Spolu s odhalením nového roku jsme se samozřejmě dočkali také infa o expanzi, která ho s sebou přinese. Jmenovat se bude Ashes of Outland a do hry spolu s větší částí ostatních změn dorazí sedmého dubna. Výjimkou jsou úpravy ranked systému, které budou platit hned od nového měsíce, a také singleplayer kampaň související s Demon Hunterem, jejíž příchod je zase naplánován již na druhého dubna. Update na Priesta a rotace do Hall of Fame pak bude také o něco časnější, očekávat tyto úpravy můžeme již 26. března.

Ale zpátky k expanzi. Ta dle toho, co o ní zatím víme, vypadá celkem dobře. Do hry přinese celkem 135 karet, mezi kterými se nachází i dvě nové speciální skupiny. To jsou za prvé tzv. Imprisoned Demons, což jsou silní minioni, kteří ale budou po zahrání dvě kola pouze ležet na boardu a nic nedělat. Druhou skupinou jsou pak Primes, což jsou opět minioni, již jsou tentokrát sice použitelní ihned po svém zahrání, ve své úvodní verzi ale nejsou nikterak silní. Poté, co tato jejich podoba umře, bude ale do balíčku zamíchána jejich výrazně vylepšená varianta. Svého Prime budou mít všechny původní HS classy. Jak vypadají ti zatím odhalení ve své druhé verzi, můžete vidět na obrázku. Pod nimi pak najdete dva zástupce Imprisoned Demons.

Primes
Imprisoned demons

Součástí AoO bude i nový legendární minion Kael’thas Sunstrider, který je zdarma dostupný všem hráčům již od 17. března. Tato neutrální karta v sobě skýtá 4/7 tělo a zajímavý efekt, jenž váš každý třetí zahraný spell v daném kole zlevní na nula many. Odhaleno bylo ještě šest dalších karet, které najdete níže, a do prodeje již vyšly také pre-ordery, u nichž můžete volit z Dragons Bundle za 49,99 dolarů (obsahuje 60 packů, zlatou legendárku, předběžný přístup do Battlegrounds a cardback) a Mega Bundle za 69,99 dolarů (obsahuje 100 packů, zlatou legendárku, hrdinu na Warriora, předběžný přístup do Battlegrounds a cardback). No a to je vše z toho nejpodstatnějšího, co nám pondělní reveal stream přinesl. Jak hodnotíte blížící se změny?

miluju videohry a hlavně ligu legend