Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE před sezónou vydatně posílili. Potvrdí na HAL3000 MČR Tour svoji kvalitu?

5. 3. 2021 | 14:23 Counter-Strike 2
První velký turnaj odstartuje už za týden, HAL3000 MČR Tour bude prvním letošním měřením sil kompletní domácí špičky. Chybět nebude ani loňský šampion všech velkých domácích soutěží SINNERS Esports, konkurence je však hladová. Potvrdí česká jednička svoji pozici a vybojuje si postup na MČR? Mezi velké konkurenty budou jistě patřit hráči týmu ENTERPRISE, který si nyní představíme.
ENTERPRISE esports – HAL3000 MČR Tour
ENTERPRISE esports – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

ENTERPRISE esports patří mezi poslední vlnu domácích organizací, které loni vletěly na scénu s vysokými ambicemi. První CS:GO sestava nebyla ideální volbou a jarní sezóny Sazka eLEAGUE byla zklamání, druhý pokus už ale vyšel. ENTERPRISE přebrali tým Gunrunners.AOC a vrcholem jejich snažení byl postup do finále druhého splitu Sazka eLEAGUE. Sezónu bohužel zakončili nepostoupením z těžké skupiny na Mistrovství České republiky.

Rok 2021 pro tento tým začal přestavbou, z původní základní pětice zůstali pouze dva hráči. Nejdůležitějším úkolem bylo udržet Davida 'forsyy' Bílého, jednoho z nejzajímavějších mladých sniperů na scéně. Kromě toho se však podařilo přivést i dva jeho bývalé parťáky, jejichž akvizice by se dala považovat za možná největší mezisezónní přestupy, tedy hned po návratu oskara na domácí scénu. Erik 'The eLiVe' Sith a Lukáš 'Levi' Bouřa, jako dva z hlavních pilířů eSuby, překvapivě modrý tábor opustili a připojili se ke dvěma bývalým spoluhráčům z éry Universe. V ENTERPRISE totiž pro letošek zůstal i další jejich bývalý spoluhráč Lukáš 'lucasp' Pócsik.

Díky příchodu eLiVa získal ambiciózní celek in-game leadera a kvalitního střelce v jedné osobě, Leviho aim poté patří k absolutní špičce na tuzemské scéně. V kombinaci s forsyym tedy budou mít ENTERPRISE jednu z nejvíce obávaných palebných sil, které se budou soupeři obávat v každém jednom zápase. Zapomínat ale nemůžeme ani na pátého do party, sestavu týmu před sezónou kromě dvou eSubáků doplnil Robert 'manguss' Kasper z Dark Tigers. Také jemu je teprve 19 let a patří mezi velké talenty. Manguss už má na kontě například i titul MVP z maďarské lanky ICL a právě v ENTERPRISE před ním stojí velká příležitost se usadit mezi nejužší lokální elitou.

Celou sestavu ENTERPRISE esports uzavírá Dávid 'xperrience' Červenec, který se meziročně přesunul z role hráče do pozice kouče. Pro dřívějšího supporta týmu půjde o první velkou zkušenost s trénováním, současně ale z loňského roku zná týmovou strukturu a jistě mu může pomoct i v nové roli. Celkově by se tedy dalo říct, že ENTERPRISE mají dle papírových předpokladů naprosto všechno, co by domácí tým, pomýšlející na medaile, měl ve svém kádru mít. Teď už to bude jen o tom, jak se tento potenciál podaří eLiVovi a spol. přetavit ve skutečnost. Například v nedávném turnaji REPUBLEAGUE podlehli Sazka.BRUTE a stále jsou teprve na začátku.

Erik 'The eLiVe' Sith se na turnaj těší a připravuje následovně:

Po zložení ENTERPRISE som cítil, že sa v tíme cítime dobre, lebo sme dlhoroční kamaráti. Všetci chceme dosiahnuť určitý level a individuálne na to určite máme. Česko-slovenské turnaje sú momentálne úžasné a radosť sa nedá skrývať. Tešíme sa na rivalitu, tešíme sa na zápasy proti CZ/SK tímom, lebo každý tím je úplne na inej úrovni, ako býval, a preto je sledovanie zápasov pastva pre oči. Je zaujímavé sledovať, ako kamaráti vyhrávajú alebo naopak prehrávajú.

Osobne si myslím, že najväčším rivalom budú Sampi.Tipsport. Neviem, prečo mám taký vnútorný pocit, aj keď som ich nikdy nevidel hrať. Osobne sa ale najviac teším na zápasy s eSubou, lebo jeden veľmi dobrý hráč ma chce strašne poraziť, tak som zvedavý. Nemám žiadneho favorita, ktorého by som chcel v skupine. Sme pripravení na všetko.
ENTERPRISE esports – HAL3000 MČR Tour
ENTERPRISE esports – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.