Přejít k hlavnímu obsahu

Esport liga středních škol získává jako první projekt svého druhu cennou záštitu MŠMT

15. 2. 2020 | 09:00 Hearthstone
Povědomí o esportu se i u nás rozšiřuje s každým dalším ambiciózním a správně uchopeným projektem. Další důležitý krok se nyní podařil Esport lize středních škol v Hearthstone, která získala oficiální záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Esport liga středních škol
Esport liga středních škol

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, zkráceně MŠMT, je ústřední orgán státní správy pro veškerá školská zařízení, od předškolních až po vysoké školy. Právě na finálním stupni studentského života se objevuje spousta projektů, jako například aktivity VŠB-TUO v Ostravě, kde vznikla i esportová učebna. Na středních školách je už několikátým rokem populární Hearthstone a ten se nyní může pyšnit podporou MŠMT!

Zatímco v minulých letech byl známý spíše Hearthstone turnaj středních škol, nyní je to Esport liga středních škol, která má i jiného organizátora. V tuto chvíli jde o jedinou domácí esportovou ligu určenou pro hráče ze středních škol a víceletých gymnázií. Boje o titul středoškolského mistra ve hře Hearthstone probíhají od začátku aktuálního školního roku a až do konce března probíhají školní kola, ze kterých ti nejlepší postoupí do krajských finále. Celorepubliková show uzavře sezónu o víkendu 8. až 10. května na Animefestu v Brně.

Díky nesporné kvalitě a své pozici na dnešní herní scéně se ELSS podařilo získat jako prvnímu projektu svého druhu u nás oficiální záštitu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Konkrétní dopady na průběh ligy sice známé nejsou, ale už jen samotné spojení se státním orgánem je dalším velkým krokem v uznání esportu mezi širokou veřejností. Nejbližší školní turnaj ELSS zamíří do Nymburka, celý rozpis najdete na oficiálních stránkách.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: MŠMT, Esport liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.