Přejít k hlavnímu obsahu

Fabrika z Kanyho Pirátů o COOL lize: Postup jsme nečekali

6. 3. 2019 | 20:24 Hearthstone
Jedním z týmů, které postoupily z první kvalifikace do hlavní části soutěže, jsou Kanyho Piráti. Na rozhovor jsme si tedy pozvali jejich kapitána, Fabriku.
Výchozí obrázek

Ahoj, Fabriko, gratuluji k postupu do hlavní části FORTUNA COOL Ligy. Věřili jste si na něj? A jak se po takovém úspěchu cítíte?

Abych se přiznal, tak jsme před vlastní kvalifikací nad něčím jako je postup vůbec neuvažovali. Náš úplně původní plán bylo si vlastně týmovou soutěž zkusit. Naše takové tajné přání bylo, abychom byli nalosováni proti Kanymu a jeho Kořenovým vězňům a porazili je. Při pohledu na pavouka nám tedy nezbylo nic jiného, než se alespoň do čtvrtfinále dostat a tam Vězně porazit. Vlastně jsme si ani neuvědomovali, že už jsme v turnaji tak daleko. Proti týmu ECLOT jsme už jenom chtěli udělat dobrý dojem. Takže když jsme nakonec ze semifinále postoupili, tak jsme tomu zprvu ani nechtěli věřit, ale poté se v týmu rozhostila neuvěřitelná euforie.

Váš tým je pro většinu scény poměrně neznámý, představ nám své spoluhráče a přibliž nám, jak vznikla myšlenka zkusit kvalifikaci.

Bude to znít asi zvláštně, ale já jsem kluky někdy do středy před turnajem ani pořádně neznal, byly to pro mne jen nicky v chatu, dokonce Chlebiska jsem neznal vůbec. Musím proto říct, že jsem měl ohromné štěstí na to, jaké spoluhráče jsem na turnaj získal, protože byli neskuteční. Já osobně jsem se začal shánět po spoluhráčích na FORTUNA COOL ligu asi týden před vlastním turnajem a po několika dnech jsme se nakonec sešli v této sestavě.

Jaký je tvůj názor na formát zápasů COOL ligy? Sedí vám jako týmu?

Tuhle otázku bych rozdělil na dvě části. První je, že turnaj byl dlouhý, pro nás bylo zvlášť únavné, když jsme dohráli náš první zápas a zjistili jsme, že musíme čekat na odehrání celých dvou kol. Na druhou stranu alespoň mne osobně bavilo pickování a banování, i když jsme se občas ztráceli v tom, co se vlastně bude hrát. Formát nemohu bohužel porovnat s minulým rokem, takže nedokážu říct, zda byla změna ku prospěchu či nikoliv.

FORTUNA COOL liga

Jak se hodláte na hlavní část připravovat? Můžeme čekat něco speciálního, či máte v plánu ji brát více casual stylem?
 
V tuto chvíli nejsem schopen říct, zda se na hlavní část budeme nějak zvlášť připravovat, nebo zda zůstaneme pouze u pravidelných tréninků na KHC. Rozhodně ale FORTUNA COOL ligu nevypustíme a budeme se k ní stavět tak zodpovědně, jak jen to bude možné

Jaké jsou v ní vaší cíle? Jdete si pro medaile, nebo je vašim plánem si hlavně užít chvíle slávy?

Do hlavní části jdeme s pokorou a s žádnými přehnanými ambicemi. Cíle si stanovíme průběžně, v tuto chvíli budeme rádi za jakýkoliv vyhraný zápas. Pokud se nám ale podaří přenést nadšení a zápal z kvalifikace, tak kdo ví, kde můžeme skončit.

Máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky? 

Za celý tým bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří nás podporovali. Zvlášť v pozdních fázích turnaje byla ta podpora neskutečná. My si jí velmi vážíme a doufáme, že v hlavní části neuděláme pirátům ostudu!

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend