Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli o Winter Playoffs: Na úspěch jsem si věřil už před začátkem sezóny

17. 1. 2019 | 14:56 Hearthstone
Faeli na víkendových Playoffs zazářil, jak jistě všichni víte, dostal se až na samotný Winter Championship! Proto jsme si ho pozvali na rozhovor, kde mimo Prelimek přišla řeč také třeba na hledání týmu.
Faeli
Faeli

Ahoj, Faeli, co bys řekl někomu, kdo by ti před rokem oznámil, že se dostaneš na sezónní šampionát?

Že přesně to mám v plánu a jsem rád, že to vyjde.

Tebe už jednou od tohoto úspěchu dělil jen jeden krůček, zabolelo to hodně, když jsi skončil těsně před branami postupu?

Samozřejmě, obzvlášť z toho důvodu, že jsem měl 7-0 ve swissu a pak jsem byl favorit proti Turnovi, ale prohrál jsem.

Tvé výsledky jsou velmi konzistentní, o to víc, když vezmeme v potaz, že nemalou roli hraje v HS i náhoda. Co za tím podle tebe stojí?

Letos se dost změnil celý můj přístup ke hře. Nejen co se týče času věnovaného přípravě, ale i při hraní se snažím více využívat všechny „nástroje“ (mulligan, hand-reading, pravděpodobnosti…).

Když už jsi zmínil ty různé nástroje – co Hearthstone a čtení z obličeje? Využívá se tato technika, známá třeba z pokeru?

Tohle je zrovna jedna z věcí, o kterých bych neřekl, že mi někdy pomohly vyhrávat. Na druhou stranu může to být alespoň legrace. Zmínil bych třeba zápas na DHWinter 2018 se Scruffym, kde jsme nějakými grimasami a pomrkáváním na streamu nešetřili.

Na světové scéně patříš k naprosto nejlepším, o čemž mimo skvělých výsledků mluví i tvé umístění v ELO žebříčku castery L0rindy. Jaké byly tvé pocity, když jsi ho poprvé viděl?

Žebříček je zatím ve vývinu, takže bych z mého 5. místa tolik neusuzoval. Na druhou stranu musím říct, že co se týče turnajů, mohlo by to nakonec být dokonce i lepší umístění a hodně se těším, až L0rinda vyhodnotí zbytek eventů.

Faeli

Doma ale na nějaký opravdu velký úspěch stále čekáš. Máš v plánu soustředit se letos výrazně i na domácí scénu?

Bohužel dlouhodobě pozoruju trend, že se víc vyplatí akci komentovat, než se umístit na předních pozicích (top 8), takže bych si to možná zkusil tuhle cestu.

Vraťme se ale zpátky k Winter Championship. Jak se máš v plánu připravovat?

Asi jako vždy – tabulky, ladder, turnaje. Určitě se pokusím být v kontaktu s dalšími hráči, kteří na Champs budou.

Ty hraješ stále bez týmu, uvidíme tě na šampionátu v dresu nějaké organizace? 

Samozřejmě bych to uvítal, ale zatím netuším, jaká bude situace.

A na závěr, jaké máš plány do budoucna? Budeš se ještě stále aktivně věnovat Hearthstone, či přejdeš na Artifact, nebo snad MTG: Arena?

Určitě se čas od času budu věnovat i dalším hrám, ale v nejbližší době to bude samozřejmě hlavně HS. Pak záleží, co která hra nabídne.

miluju videohry a hlavně ligu legend