Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli před play-off: Věřím ve výhru En1gmy či Krajdy

15. 11. 2020 | 15:30 Hearthstone
Jeden z dvojice největších favoritů celého Samsung MČR v Hearthstone Oldřich "Faeli" Mahdal v turnaji skončil jen dvě výhry před branami play-off. Co tedy právě od něj očekává?
Faeli
Faeli

Ahoj, tak prvním úspěšným obhájcem mistrovského titulu v Hearthstone ses nestal ani ty. Jsi zklamaný, nebo jsi spokojený i s TOP 8?

Ahoj, samozřejmě zklamání a to především z důvodu, že v obou prohraných sériích rozhodovaly hry, kde jsem z mého pohledu udělal maximum, ale hra byla proti. Dvojité zklamání navíc přišlo následně s prohrou Jobsada.

Cítil jsi na sobě právě jako obhájce titulu větší tlak než obvykle?

Asi neexistuje Hearthstone turnaj, který by mě vyloženě mohl dostat pod tlak, ale vím, že na mě padly nějaké sázky a hodně lidí mi fandilo, takže jsem se samozřejmě chtěl ukázat v co nejlepším světle a ideálně ve finále.

Jak bys zhodnotil svůj poslední zápas proti Myschossymu, co se tam podle tebe stalo?

První tři hry probíhaly řekl bych “normálně” s mírně lepším RNG pro mého soupeře. Pak jsem se musel snažit o comeback s Priestem, což by běžně neměl být úplně nejlepší balíček v dané situaci, ale Myschossyho nezkušenost s matchupem nebo možná nervozita zapříčinily srovnání série. Poslední hra také zdaleka neproběhla podle mých představ a byla z toho těsná prohra. Pokud by někoho zajímala tahle bláznivá série, tak určitě doporučuju podívat se na záznam na Twitch kanále PLAYzone.cz, nebo si přečíst článek na Entropiq.gg.

Faeli

Hraje teď podle tebe RNG větší roli, než tomu bývalo dříve?

Určitě je ve hře více random generated efektů, ale řekl bych, že situace je dlouhodobě podobná, stále záleží spíše na dobrém draw (za předpokladu, že se setkají skillově srovnatelní hráči).

Stejně jako ty vypadl na závěr sobotního programu i tvůj týmový kolega Jobsad a ze tří hráčů Entropiq v nejlepší osmičce se tak do TOP 6 dostal jen jeden, který se (ne)dostal i do play-off. Berete i tak turnaj z týmového pohledu za úspěšný?

Aktuálně bych řekl, že turnaj budeme považovat za úspěch, pokud En1gma dojde minimálně do finále, ideálně pro titul. Moje i Jobsadova prohra byly velkým zklamáním, oba jsme se cítili ve svých zápasech jako favorité, ale přes veškerou snahu to včera nevyšlo.

V turnaji už teď zbývají jen RybkaPipka, Krajda, En1gma  a M1lan. Kdo si podle tebe odnese titul a komu bys ho nejvíce přál?

En1gma a Krajda reprezentují “Entropiq” practice skupinu, takže bych to přál určitě jim.

Na závěr by mě ale zajímala ještě jiná věc, koho jsi jako budoucího mistra tipoval před začátkem celého turnaje?

Před turnajem bych určitě řekl, že mistrem bude někdo z Entropiq/Jarla/Eclot. Těžko ale vybírat konkrétní hráče, jako vždy je MČR extrémně vyrovnané.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Štítky: MČR mobile, Faeli
miluju videohry a hlavně ligu legend