Přejít k hlavnímu obsahu

FLASHPOINT: SINNERS i leckr v kvalifikaci bohužel končí

15. 2. 2020 | 15:43 Counter-Strike 2
Liga FLASHPOINT se nezadržitelně blíží, ještě před tím nás však čekají kvalifikace, které určí poslední dva účastníky ligy. A i když se žádný domácí celek do uzavřené kvalifikace nekvalifikoval, přeci jen jeden tým šanci dostal. Na poslední chvíli dostali pozvánku SINNERS.
SINNERS Supreme Masters
SINNERS Supreme Masters

Výsledkový servis českých zástupců:

  • Pátek 14. února (start v 18:00)
    1. kolo WB:  Česká republika SINNERS vs.  Srbsko Juggernauts – 2:1
    1. kolo WB:  Německo No Limit Gaming vs.  Polsko ex-Virtus.pro – 1:2
    2. kolo WB:  Česká republika SINNERS vs.  Rusko Team Spirit – 0:2
    1. kolo LB:  Německo No Limit Gaming vs.  Velká Británie Endpoint – 1:2
     
  • Sobota 15. února (start v 15:00)
    2. kolo LB:  Česká republika SINNERS vs.  Rumunsko Nexus Gaming – 0:2
PLAYzone Challenge 2020

O nové lize z koprodukce FACEIT a samotných herních organizací jsme psali již zde. Ve zkratce, v lize uvidíme 12 týmů, přičemž liga bude polouzavřená - týmy, které si koupí slot za 2 miliony dolarů mají své místo vždy jisté. Těch je však pouze deset, zbylé dva celky se do ligy dostanou skrze kvalifikace. A jedním z týmů, který má šanci kvalifikovat se, je i tým SINNERS.

Ani SINNERS, ani žádný jiný CZ/SK tým se z otevřené kvalifikace sice neprobojoval, avšak několik týmů, které původně obdržely pozvánku, ji odmítly a tak bylo potřeba najít náhradu. Mezi takové týmy patří například BIG a bohužel také Sprout s českou hvězdou oskarem.

To však české fanoušky mrzet nemusí, jelikož organizátoři jako náhradu vybrali také český celek SINNERS! A ani ti nejsou jediným českým želízkem v ohni, v uzavřené kvalifikaci se totiž představí i leckr se svým celkem No Limit Gaming. O postupu NLG si můžete více přečíst v naší novince.

Do samotné ligy však je ještě dlouhá cesta. V uzavřené evropské kvalifikaci se představí 32 týmů, které se v dvojitém pavouku pokusí dostat mezi dva nejlepší a postoupit na LAN kvalifikaci. Tam se proti nim představí dva nejlepší týmy ze severoamerické a dva nejlepší z jihoamerické kvalifikace, ke kterým se přidají ještě dva pozvané celky. A až nejlepší dvojice z této kvalifikace získá místo v lize FLASHPOINT. Celou kvalifikaci navíc okoření bohatý prize pool. Tým, který se kvalifikuje do samotné ligy, si přijde až na 23 750 dolarů pouze za výsledky v kvalifikaci.

Kvalifikace začíná již v pátek a SINNERS začnou svou cestu proti chorvatským Juggernauts, zatímco leckr a jeho NLG se v prvním kole utká s ex-Virtus.pro, v jejichž řadách střílí polské legendy Snax a byali. Kromě SINNERS nebo ex-VP patří k favoritům kvalifikace také týmy jako Spirit, AGO, GamersLegion, Illuminars či Movistar Riders.

Štítky: SINNERS, FLASHPOINT, leckr
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.