Přejít k hlavnímu obsahu

FORTUNA COOL liga: Analýza LAN finále

31. 5. 2019 | 10:31 Hearthstone
Viděli jsme 3 kvalifikační turnaje, 7 online kol čítajících celkem 28 zápasů. To nejdůležitější je ale stále před námi. O víkendu 1.-2. června se v Cinestaru Praha Anděl odehraje velké finále celé ligy. Které týmy ale do Prahy postoupily a jaké jsou jejich šance odvézt si domů titul? Pojďme se na to společně podívat!
FORTUNA COOL liga
FORTUNA COOL liga

Ve hře o titul už jsou pouze 4 týmy – Inside Games, Eclot, Kanyho Piráti a Kořenoví vězni. Známe už také semifinálové duely, kde vítězové online části - Inside Games, budou hrát proti Kořenovím Vězňům. Druhým duelem bude Eclot vs Kanyho Piráti. V první řadě se ale pojďme podívat, které balíčky tentokrát určují metagame.

meta

A vzhledem k tomu, že už proběhla i pick&ban fáze, můžeme se blíže podívat, které hrdiny uvidíme hrané častěji a které naopak méně:

četnosti

Ale teď už to nejdůležitější – PŘEDPOVĚDI, aneb co můžeme čekat od jednotlivých duelů.

Semifinále 1 (sobota 9:30): Eclot vs Kanyho Piráti

V prvním semifinále, které uvidíme, půjde o velmi vyrovnanou bitvu - alespoň co se týče výsledku pickování. Prokáží se zkušenosti Eclotu, nebo se Piráti během ligy vyšvihli na tým, který patří do finále?



Semifinále 2 (sobota 15:30): Kořenoví Vězni vs Inside Games

V odpoledních hodinách pak uvidíme velké favority z týmu IG, kteří prošli online částí neporaženi. Kořenoví vězni mají svou situaci ztíženou i výsledkem pickování, které jim dává jen 41% na výhru tohoto zápasu.

semi

Můžeme se ale podívat i na teoretické scénáře finálového zápasu. Týmy již předem provedly pick&ban proti všem soupeřům, takže známe jednotlivé varianty:

f1
f2

Momentálně nevíme, který z těchto 4 scénářů reálně nastane, ale na jejich základě můžeme odhadovat celkového vítěze celé ligy.

titul

V Praze ale kromě soubojů nejlepších kartičkářů uvidíte také zápasy v CS:GO, spoustu doprovodného programu a samozřejmě můžete potkat spoustu osobností české/slovenské gamingové scény.
Lístky na akci jsou stále k dispozici přímo na stránkách kina CINESTAR.

A pokud to máte do Prahy daleko, nezapomeňte fandit na streamu!

Štítky: COOL liga