Přejít k hlavnímu obsahu

GTK Academy po základní části ovládla i play-off, třetí liga má prvního vítěze

8. 4. 2021 | 14:36 League of Legends
První ročník třetí divize Hitpoint ligy ve středu vrcholil finálovým zápasem, premiérový titul získala akademie Gaming Team Kravaře, Repre Gold končí druhá.
GTK Logo
GTK Logo
Zdroj: Gaming Team Kravaře

Ve středu definitivně skončila jarní sezóna organizovaných soutěží v League of Legends pod hlavičkou Hitpointu. Titul domácího mistra si v Mastercard Hitpoint Masters znovu zajistila eSuba, Hitpoint Challengers podruhé v řadě opanovala akademie Vikingekrig a ve třetí divizi na nejvyšší příčku vyšplhala akademie druholigového celku Gaming Team Kravaře. 

GTK vstupovali do finále v roli favorita. V základní části obsadili první místo s bilancí 12-2 a do finále vstupovali jako tým, který v předchozích play-off duelech neztratil jedinou mapu. Proti nim stála Repre Gold, která měla o poznání turbulentnější sezónu. Do posledního dne základní části musela bojovat o postup, následně play-off zahájila z losers bracket a nemohla si dovolit ztratit jedinou Bo5. Proti všem předpokladům se pětice nováčků probojovala až do finále a měla možnost zázračnou jízdu dotáhnout do vítězného finiše. 

Finále třetí ligy
Finále třetí ligy
Zdroj: Hitpoint

Stoupající forma RPG ale na GTK nestačila, favorit odehrál výborné finále. V první hře naprosto dominoval, drama nastalo pouze ve druhé mapě, kdy RPG v některých fázích hry dokázala získávat objektivy a vyhrávat teamfighty, ke konci však otěže opět uchopili hráči Gaming Team Kravaře Academy a vítězství v lize si pohlídali ve třetí hře. V play-off tedy neztratili jedinou hru, celkově z 23 zápasů prohráli pouze dvakrát v základní části a odnáší si zasloužený premiérový titul.

Současná sestava akademie GTK má rozhodně kvalitu pro vyšší soutěže a budeme pečlivě sledovat, jestli se jí v současném složení podaří kvalifikovat třeba do Hitpoint Challengers, najít místo pod křídly organizace s jistým slotem, nebo přímo povýšit do hlavního týmu. Na druhém místě končí Repre Gold, třetí příčku obsadil Gifted.uRage, čtvrtí skončili Gunrunners.AOC.