Přejít k hlavnímu obsahu

HAL3000 MČR Tour: Trojici SINNERS, eSuba, Entropiq v play-off doplní Sampi.Tipsport!

14. 3. 2021 | 00:00 Counter-Strike 2
Vítězové rozřazovacích zápasů HAL3000 MČR Tour vstoupili do Mistrovské části ještě v pátek večer. Ve hře je přímý postup na Vodafone MČR 2021 a my už známe týmy, které se v sobotu utkají o postup. Na streamu se můžete těšit na čtyři ze šesti zápasů, ani jeden z bojů o místenku v play-off vám tak neuteče s živým komentářem.
HAL3000 MČR Tour
HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Aktuální update: Je rozhodnuto! Sobotní nabitý den uzavřel zajímavý souboj mezi ENTERPRISE a Sampi.Tipsport, ze kterého vzešel poslední účastník zítřejšího play-off! Sampi.Tipsport se na Infernu za CT stranu dostali do vedení 4:3, to ale bylo vše, na co se zmohli. ENTERPRISE skvěle obsazovali planty, nutili své protihráče savovat své zbraně a první půlku vyhráli 11:4. V té druhé ve svém skvělém tažení pokračovali a pohodově vyhráli 16:5.

Pak přišel Nuke. Hráči v červenobílém zase lépe začali, tentokráte to ale parta okolo skvěle hrajícího Richarda "queztone" Strnátka dokázala otočit a za teroristy si vzala výborných 8 bodů. Ve druhé půlce se hra přelévala ze strany na stranu, lépe z ní ale vyšli právě Sampi.Tipsport, kteří těsně zvítězili 16:14 a poslali zápas na Dust II.

Tam se stalo něco nečekaného! ENTERPRISE si opět vzali vedení, ale ne tak ledajaké. Hráči okolo Erika "The eLiVe" Sitha totiž vedli už 7:0, stejně však zápas nedotáhli do vítězného konce! Sampi.Tipsport rozjeli famózní comeback, svým sokům povolili už jen tři kola a jako poslední si pro sebe zajistili vstupenku na nedělní finálový program

EDC
EDC
Zdroj: grafika PLAYzone

Finále HAL3000 MČR Tour započalo v pátečním podvečeru, kdy se 8 pozvaných a 8 kvalifikovaných celků střetlo v rozřazovacích zápasech, které určily jejich osud po zbytek turnaje. Některé duely byly vyrovnanější, jiné jasnější, nikdo z favoritů ale nakonec nezaváhal. Z řad favoritů nejlépe do GSL skupinové fáze vstoupili SINNERS, kteří nedovolili Dark Tigers více než devět bodů v součtu. Nejvíce hřešil oskar, jenž se s pátkem rozloučil se skórem 34:7 (hráčské statistiky ze všech zápasů najdete v Zápasovníku). Podobnou dominanci dokázala předvést eSuba a ve streamovaném zápase i Entropiq, kteří Sampi.Tipsport přehráli individuálně i týmově. Posledním pátečním zápasem byl jediný vyrovnanější souboj, ve kterém ENTERPRISE také na dvou mapách porazili ECLOT.

V sobotu jsme brzy ráno viděli zajímavý duel SINNERS vs. eSuba. Na první mapě Train modrá krev držela s hříšníky krok, v závěru však velký tlak neustála a podlehla. Vertigo už pak pro svěřence Tomáše "benq1" Masaryka nebylo vůbec vydařené a po prohře 16:3 se dostali do zápasu s Dark Tigers, což pro ně byla poslední šance na postup. Uchopili ji ale s vervou, dokázali i přes menší problémy najít slabiny tygrů a nakonec zvítězili 2:1. Další zápas na streamu byl mezi Entropiq a ENTERPRISE. Hráči okolo skvěle hrajícího leckra si pro sebe bez problémů vzali Nuke a už to vypadalo, že i soupeřovo Inferno půjde lehce v jejich prospěch. Hráči v červenobílém ale zaveleli k comebacku, bohužel pro ně ale nakonec padli 16:14.

ENTERPRISE měli poslední šanci postoupit do play-off v zápase se Sampi.Tipsport. I když dokázali zvítězit na Infernu a ve zbylých mapách si vypracovat dobrý náskok, nakonec stejně prohráli a jejich sny se rozplynuly. V play-off tedy uvidíme celky SINNERS, Entropiq, eSuba a Sampi.Tipsport!

Mistrovská část HAL3000 MČR Tour – skupina A
  Česká republika SINNERS2      
 16:3, 16:6   Česká republika SINNERS2   
  Slovensko Dark Tigers0      
    16:10, 16:3   Česká republika SINNERS 
  Slovensko eSuba2      
 16:8, 16:1   Slovensko eSuba0   
  Česká republika DEFEATERS0      
         
     Slovensko eSuba2   
  Slovensko Dark Tigers2 12:16, 16:13, 16:4   Slovensko eSuba 
 16:9, 16:14   Slovensko Dark Tigers1   
  Česká republika DEFEATERS0      
Mistrovská část HAL3000 MČR Tour – skupina B
  Česká republika ECLOT0      
 13:16, 9:16   Česká republika ENTERPRISE0   
  Česká republika ENTERPRISE2      
    9:16, 14:16   Česká republika Entropiq 
  Česká republika Entropiq2      
 16:5, 16:8   Česká republika Entropiq2   
  Česká republika Sampi.Tipsport0      
         
     Česká republika ENTERPRISE1   
  Česká republika ECLOT0 16:5, 13:16, 10:16   Česká republika Sampi.Tipsport 
 13:16, 16:19   Česká republika Sampi.Tipsport2   
  Česká republika Sampi.Tipsport2      
Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: HAL3000, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.