Přejít k hlavnímu obsahu

Hardy: Cítím se pod tlakem. Chci se vyrovnat Sawyorovi a Jejkymu

20. 6. 2020 | 14:10 League of Legends
Hardy má za sebou nepovedený split v dresu Vikingekrig. S nímž ve své první sezóně v Hitpoint Masters obsadil poslední místo a uhrál jedinou výhru. V letním splitu měl namířeno do zahraničí, ale nakonec zůstává na česko-slovenské scéně, kde posílil barvy Team Brute.
Brute Hardy
Brute Hardy

Jak pro tebe osobně probíhala offseason? Jak ses vlastně dostal do současné sestavy? 

Offseason pro mě osobně byla dost nepřehledná. Sám jsem si říkal, že v Česku ani moc působit nechci a doufal jsem, že se budu moc zlepšovat v zahraničí. Zkoušel jsem to s několika zahraničními týmy a nakonec to vypadalo, že budu působit v Dánsku, kde jsem s týmem asi měsíc a půl hrál. Před uzavřenou kvalifikací do Hitpoint Masters mi ale napsal Kesav, jestli si s nimi nechci zahrát a najednou jsem zpátky v Česku. 

Jak probíhalo hledání organizace poté, co jste zvládli kvalifikaci do Hitpoint Masters? Měli jste více nabídek a proč jste rozhodli pro Team Brute? 

Pár jiných nabídek jsme měli, ale rozhodli jsme se pro Brute, protože ta nabídka byla asi nejlákavější.

Přestože má za sebou Brute horší split, v posledních letech má velkou podporu fanoušků. Hraje to pro tebe důležitou roli?

Je to pro mě velká motivace, ale zároveň jsem popravdě trochu pod tlakem, protože nechci fanoušky Brute zklamat. Jsem si vědom, že těch fanoušků třeba bude více, než u jiných týmů.

Těším se na zápasy proti Jejkymu a Sawyorovi, protože si z těch her strašně moc odnáším a chtěl bych se jim třeba v budoucnu i vyrovnat. 

Liga je letos hodně nabitá a zatím vás lidé v komunitě vnímají spíše jako outsidery. Jak vidíš třeba vaší sílu ty a jaké máš cíle? 

Naším cílem je dostat se do Svitav, tedy probojovat se do TOP 4. Co se týče našich silných stránek, tak si asi každý všiml, že nám v uzavřené kvalifikaci vyhovovalo tahat hru do pozdější fáze hry. Teď se ale snažíme přijít na něco dalšího, co nám bude sedět, abychom nebyli pro soupeře v lize předvídatelní.

Jak se cítíš individuálně? Těšíš se na nějaký specifický souboj v lize? 

Těším se na zápasy proti Jejkymu a Sawyorovi, protože si z těch her strašně moc odnáším a chtěl bych se jim třeba v budoucnu i vyrovnat. Jinak se ale těším na všechny zápasy, protože jde o to nejlepší, co CZSK může nabídnout.

Jak ti vyhovuje současná meta, kdy se hraje Graves, Trundle a podobně? Vyhovuje ti, nebo bys něco změnil? 

Ze začátku mi tahle meta úplně neseděla, takže jsem ji musel trochu přijít na chuť. Když jsem se do toho ale dostal, tak jsem zjistil, že mi vlastně docela vyhovuje hrát víc podpůrné junglery. Klukům na botlane sedí meta ardent supportů, kdy picknou nějaké late game carry a scalují, takže myslím, že meta nám poměrně sedí i jako týmu.

Hardy Brute

Když se ohlédneš za tím splitem ve Vikingekrig, co se pokazilo? Jak jsi prožíval situaci, kdy jsi byl na lavičce a v týmu se nějakou dobu střídali jungleři?

Pro mě to tehdy určitě bylo takové těžší období. Věděl jsem, že za protihráči zaostávám a protože jsem si chtěl z ligy odnést co nejvíce, hodně jsem na sobě pracoval. V lize jsme byli spíš outsideři, takže se asi nedalo čekat, že zase budeme bojovat o EU Masters, ale nejvíc za výsledek mohla asi naše psychika, kdy jsme přechod do ligy po mentální stránce moc nezvládali. Skillově jsme na tom podle mě nebyli tak špatně, abychom dopadli tak, jak jsme dopadli, ale psychicky se tam prostě něco zlomilo.

Jak se těšíš na návrat v Hitpoint Masters a co čekáš od prvního kola, kdy vás čeká Sampi a Gunrunners?

S klukama jsme se shodli, že na Sampi se musíme připravit ještě o trochu víc, než obvykle. ten zápas bude hodně těžký, už jen kvůli hráčům, které mají na soupisce. Proti Gunrunners musíme udělat všechno proto, abychom získali výhru. Měl by to být podle papírových předpokladů jeden ze slabších týmů, takže jestli chceme uspět, musíme takové týmy porážet. Gunrunners mě v kvalifikaci hodně překvapili a přestože jsem u nich viděl spoustu chyb, tak mi přišlo, že jdou jednoduše napravit. Pokud je tedy dokázali odstranit, můžou podle mě v lize dost týmů překvapit.

Máš nějaký vzkaz na závěr pro fanoušky Brute? Kde tě mohou sledovat čtenáři PLAYzone? 

Chtěl bych moc poděkovat všem co fandili a budou fandit Brute, budeme se moc snažit, abychom vám udělali radost. Budu rád, když mě budete sledovat na Facebooku nebo na Twitteru