Přejít k hlavnímu obsahu

HLTV TOP20: ZywOo kraluje před s1mplem a přepisuje dějiny!

20. 1. 2020 | 20:12 Counter-Strike 2
Jak je již každoroční tradicí, i letos vyhlašuje server HLTV.org prestižní žebříček dvaceti nejlepších CS:GO hráčů za uplynulý rok. Po osmnácti hráčích je naprosto zřejmé, kdo zbývá, nicméně definitivně rozhodnuté ještě není, kdo vyhraje. Bude to při své premiéře francouzský ostrostřelec ZywOo, nebo svou pozici na trůnu obhájí s1mple?
s1mple vs. ZywOo
s1mple vs. ZywOo

Vyhlašování dvaceti nejlepších hráčů za uplynulý rok se stalo již tradicí, navíc ostře sledovanou tradicí. Vyhlašování začíná vyhlášením 20. nejlepšího hráče a od novoročního večera probíhá každý den vyhlášení jednoho hráče až ke světové jedničce.

Letos je opravdu z čeho vybírat. Odehrálo se rekordních 22 velkých turnajů, které doplnil obrovský počet menších, statistik pro výběr je tedy požehnaně. Hráči jsou vybíraní na základě individuálních statistik v zápasech, roli ale hraje i týmový aspekt, hlavně skrz individuální MVP a EVP trofeje, na které je bez pomoci spoluhráčů téměř nemožné dosáhnout.

TOP20 2018

UPDATE #7 (20. 1): Žebříček je konečně ve finále a titul nejlepšího hráče roku 2019 získává Francouz ZywOo! Tomu se povedl dosud nevídaný kousek, když se stal prvním hráčem historie, který obsadil první místo v HLTV TOP20 ve svém prvním roce mezi elitou!

UPDATE #6 (18. 1.): Jdeme do finále. Od šestého místa se postupně seřadili electronic, Magisk a EliGE, stupně vítězů pak odstartoval device. O prvenství tak bojují ZywOo a s1mple, větším favoritem je ale Francouz.

UPDATE #5 (14. 1.): Tolik hráčů ještě severoamerická scéna v tomhle žebříčku nikdy neměla. Na osmé místo se vyšvihl Brehze z EG a sedmý skončil druhý zástupce týmu Liquid, NAF. Před nimi ještě někde bude EliGE.

UPDATE #4 (12. 1.): Zatímco jsme vstoupili do druhé desítky ropzem a Twistzzem, tak Tgwri1s (CEO HLTV.org) zveřejnil seznam hráčů, kteří byli bráni v potaz, ale do TOP20 se nevešli. Nyní už je tedy v podstatě jasné, koho v horních patrech najdeme a záležet bude pouze na tom, o jaké půjde příčky. Mezi čtrnáctkou hráčů pod čarou se najde i frozen, který je tak nejlepším CZ/SK zástupcem roku 2019. Více v samostatném článku.

UPDATE #3 (10. 1.): Je tady desátý den roku s ním známe prvních deset jmen v TOP20 hráčů loňska, které se nesly hlavně ve znamení premiér. Kromě již předtím zmíněného prvního Bulhara a prvního Australana si svůj první zářez zapsalo také Finsko a Turecko. Finsko reprezentuje mladá hvězda týmu ENCE, sergej, který i přes špatné výkony týmu zažil úžasný rok. Naopak w0xic měl také perfektní formu, v těch ho však jistil jeho tým mousesports, který hlavně ke konci roku získal cenné tři výhry v řadě.

Nezapomeňme ani na ministra clutchů Xyp9xe, který letos obsadil 14. místo. Na 11. místě se zase umístil NiKo, jehož propad z loňského 3. místo odráží letošní formu celého FaZe.

UPDATE #2 (6. 1.): Zatímco 16. místo obsadil první z hráčů Astralis, dupreeh, nejlepší patnáctku otevírá hvězda od protinožců jks. Ten se stal prvním Australanem, který se kdy dostal mezi TOP20 hráčů. 100 Thieves zažili skvělý rok, ve kterém se týmu podařilo konečně proniknout mezi Tier 1 celky. 

UPDATE #1 (4. 1.): První čtyři dny roku jsou za námi a my známe první čtyři jména z žebříčku TOP20 za rok 2019. Zatím žebříček ovládají dva týmy, střídavě své hráče totiž mají týmy fnatic a Evil Geniuses. Zatímco pro Ethana, Brollana a CeRqa je to v žebříčku díky vydařenému roku premiéra, bez KRIMZe si už žebříček TOP20 hráčů téměř nedokážeme představit.

TOP 20 hráčů roku 2020:

#1:  Francie Mathieu "ZywOo" Herbaut - Team Vitality
#2:  Ukrajina Aleksandr "s1mple" Kostyliev - Natus Vincere
#3:  Dánsko Nicolai "device" Reedtz - Astralis
#4:  Spojené státy americké Jonathan "EliGE" Jablonowski - Team Liquid
#5:  Dánsko Emil "Magisk" Reif - Astralis
#6:  Rusko Denis "electronic" Sharipov - Natus Vincere
#7:  Kanada Keith "NAF" Markovic - Team Liquid
#8:  Spojené státy americké Vincent "Brehze" Cayonte - Evil Geniuses / NRG
#9:  Kanada Russel "Twistzz" Van Dulken - Team Liquid
#10:  Estonsko Robin "ropz" Kool - mousesports
#11:  Bosna a Hercegovina Nikola "NiKo" Kovač - FaZe Clan
#12:  Turecko Özgür "woxic" Eker - mousesports
#13:  Finsko Jere "sergej​​​​​​" Selo - ENCE
#14:  Dánsko Andreas "Xyp9x" Højsleth - Astralis
#15:  Austrálie Justin "jks" Savage - 100 Thieves / Renegades
#16:  Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen - Astralis
#17:  Švédsko Freddy "KRIMZ" Johanson - fnatic
#18:  Bulharsko Tsevelin "CeRq" Dimitrov - Evil Geniuses / NRG
#19:  Švédsko Ludvig "Brollan" Brolin - fnatic
#20:  Spojené státy americké Ethan "Ethan" Arnold - Evil Geniuses / NRG

Tento článek budeme každý den updatovat, ať můžete sledovat vývoj žebříčku i vy. U vybraných hráčů a vyšších pozicích budeme dělat také samostatné články, kde si hráče a úspěchy představíme blíže.

Štítky: HLTV TOP20
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.