Přejít k hlavnímu obsahu

Hungrybox se omluvil za „objektivizování“ nejnovější postavy ze Smash Ultimate

21. 2. 2021 | 11:32 Všechny hry
Profesionální hráč Smash Melee a Ultimate se na Twitteru omluvil za nejapné vtípky o prsou a těle nové postavy.
Hungrybox / Pyra
Hungrybox / Pyra
Zdroj: koláž Hungrybox / Pyra

Juan „Hungrybox“ Debiedma se u nás nedávno objevil v souvislosti s tím, že omdlel poté, co zvítězil v turnaji. Nyní přichází na scénu znovu, tentokrát ovšem v jiné záležitosti. Hungrybox nedávno vydal video, v němž analyzoval a až přehnaně se soustředil na fyzický vzhled Pyry, což je postava z nejnovějšího DLC Smash Bros Ultimate. Hráč si ale své nevhodné chování uvědomil a v sérii tweetů se omluvil. 

„Ahoj všichni, dneska jsem nahrál video, v němž analyzuju trailer pro Pyru/Mythru ze včerejší noci společně s tweetem. Nicméně docela nevhodným způsobem jsem se rozhodl dělat plno vtípků o prsou a těle. Přitom jsem nepřemýšlel o perspektivě a pohodlí ostatních.“

„Vzhledem k událostem v komunitě Smash z loňského roku a své vlastní historii by mělo být mnohem jasnější, kdy a jaké vtipy jsou a nejsou vhodné,“ pokračoval Hungrybox, čímž poukázal na několik případů sexuálního obtěžování, z nichž byly obviněny osobnosti ze Smash scény v roce 2020. Dodal, že žádný content creator by neměl podporovat objektivizaci žen, i když jsou to jenom postavy z videoher.

Ačkoliv se hráč omluvil, komunitě se jeho původní video vůbec nelíbilo a zareagovala takřka okamžitě. Video, které obsahuje přiblížený záběr na hrudník postavy, bylo později nastaveno jako soukromé, takže ho další uživatelé nemohli vidět. Významné osobnosti Smash komunity se ohradily vůči takovému chování. Jestice „MVD“ Negron zmínil, že na svém Twitch streamu zabanoval uživatele poté, co objektivizoval postavy.

„Moje máma sleduje moje streamy, jeden z mých módů je dívka a já chci, aby lidé měli respekt a neříkali věci, které mohou potenciálně způsobit, že se někdo cítí nepříjemně, zvláště u věcí zaměřených na ženy.“

Uvidíme, jestli se k záležitosti nějak postaví také organizace Team Liquid, která je hráčovým zaměstnavatelem. Pozitivní je, že Hungrybox si uvědomil, že udělal chybu a přiznal se k ní. Doufáme, že se z ní poučí a do budoucna se takovým vtípkům obloukem vyhne.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Hungrybox