Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice: To byla dominance! Na`Vi nedovolili G2 vůbec nic a po právu triumfují

1. 3. 2020 | 21:10 Counter-Strike 2
Další ročník šampionátu Intel Extreme Masters Katowice se po skupinovou fázi přehoupl do play-off, které ve Spodek Aréně proběhlo kvůli obavám z koronaviru bez fanoušků. To však nezabránilo s1mplovi a spol. zapnout nejvyšší obrátky a po výhře nad Astralis zamést také s G2 ve finále a dojít si pro suverénní a zasloužený triumf.
IEM Katowice 2020: Natus Vincere
IEM Katowice 2020: Natus Vincere

UPDATE #5 (sobota 21:35): Známe finálové složení a to je více než překvapivé. V horní polovině pavouka si fnatic nedokázali poradit s G2 a v tom dolním pro změnu řádil s1mple, který s týmem Natus Vincere zcela jednoznačně pokořil Astralis. Velkolepá bitva na maximální počet pěti map vypukne v neděli od 17:00.

UPDATE #4 (pátek 21:50): Na místo jsme během dne dorazili i my a spolu s dalšími nadšenci zapálili svíčku před Spodek Arénou. Mezitím se však v hale určilo semifinálové složení, kde na své soupeře čekali vítězové skupině, G2 a Astralis. Francouzi se v boji o finále v prvním sobotním duelu utkají s fnatic, kteří zvládli souboj proti 100 Thieves. Obhájce z Dánska následně vyzve Na`Vi, které především díky s1mplovi zlomili prokletí s Liquid.

IEM Katowice 2020: play-off pavouk
     Francie G22      
            
    Sobota 15:00   Francie G20   
  Švédsko fnatic2         
 Pátek 15:00   Švédsko fnatic1      
  Austrálie 100 Thieves0         
       Neděle 17:00   Rusko Natus Vincere 
            
     Dánsko Astralis-      
            
    Sobota 18:55   Rusko Natus Vincere3   
  Spojené státy americké Liquid0         
 Pátek 18:55   Rusko Natus Vincere-      
  Rusko Natus Vincere2         

UPDATE #3 (čtvrtek 23:45): Organizátoři oznámili, že se play-off odehraje bez publika a všem držitelům vstupenek budou vráceny peníze. Před vyprodanou halou si tak nezahraje nejen frozen, který s mousesports dále nepostoupil, ale i všechny úspěšné celky ze skupin, a to kvůli obavám ze šíření koronaviru. Kromě toho byl na online přesunut charitativní turnaj PACTit Challenge 8, kterého se měl účastnit i Team BRUTE.

UPDATE #2 (středa 23:00): Skupinová fáze se již blíží ke konci a ve hře o play-off je již pouze pár týmů. Po výborných výkonech mají play-off jisté fnatic a Astralis, kteří se mezi sebou utkají o to, kdo si zahraje rovnou semifinále. Ve druhé skupině se do finále dostaly zase celky Liquid a G2. Jedni z největších favoritů, mousesports, naopak budou muset pro postup do Spodku vyhrát ještě dvě utkání. V cestě stojí frozenovi a spol. MAD Lions, v případě vítězství budou muset svůj vítězství potvrdit proti vítězi zápasu 100 Thieves vs. Evil Geniuses. Naopak ve skupině A uvidíme v boji o poslední postupové místo celky FaZe a Natus Vincere. Ti se již utkali hned v prvním zápase, který zvládl lépe ruský celek.

UPDATE #1 (pondělí 15:30): Podle očekávání zvládli všichni favorité své úvodní zápasy, i když někteří se dost zapotili. Nejblíže k překvapení byli dánští MAD Lions, kteří hráli v Evil Geniuses vyrovnanou hru, Američané však poslední mapu zthrli na svou stranu. Těsné zápasy si zahráli i Virtus.pro nebo NiP, ani jeden tým však nezvládl vyhrát jedinou mapu. Největší tahák prvního dne, souboj mezi FaZe a Natus Vincere, vyhráli po krásném comebacku Rusové, FaZe tak hned od začátku musí projít spodním bracketem.

IEM Katowice

Tento víkend startuje již v pořadí 7. CS:GO turnaj na IEM Katowice. Turnaj začíná 24. února skupinovou fází, která bude probíhat za zavřenými dveřmi až do čtvrtka 27. února. Hned na druhý den pak začínají play-off v legendární Spodek Aréně, kde se ve třech dnech rozhodne o dalším vítězi tohoto legendárního turnaje. Pro zajímavost, tento turnaj zatím vyhrály pouze tři týmy – jednou polští Virtus.pro, dvakrát dánští Astralis a třikrát švédští fnatic.

Součástí turnaje je i Intel Grand Slam, kde je ve hře milion dolarů. Pro vítězství je třeba vyhrávat turnaje nejvyšší úrovně ESL Pro Tour, tedy IEM, ESL One, DH Masters a ESL Pro League. K zisku milionu musí týmy vyhrát šest turnajů, pokud však vyhraje jeden z kategorie Masters, kam Katowice patří, stačí vítězství pouze čtyři. Vítěz Katowic tedy získá velkou konkurenční výhodu.

A bodovat se bude také do ESL Pro Tour, kde na základě získaných bodů budou rozdělovány pozvánky na budoucí turnaje ESL Pro Tour. 

Pojďme ale k týmům. K největším favoritům patří týmy Astralis a mousesports, které budou bojovat o pozici světové jedničky. Nesmíme zapomínat ani na fnatic, Liquid, FaZe nebo Vitality, do celkových výsledků budou promlouvat také Natus Vincere, Evil Geniuses nebo G2. S postupem do play-off nelze příliš počítat u NiP, Cloud9, 100 Thieves nebo MAD Lions, i když každý z těchto týmů může překvapit. Naopak velké překvapení by bylo, kdyby alespoň jednu výhru získali Renegades nebo TyLoo.

Formát je stejný jako u téměř všech ESL turnajů pro 16 týmů. Ve skupinách po osmi se týmy utkají ve dvojitém pavouku. Nejlepší tým z každé skupiny postoupí rovnou do semifinále, zatímco poražený finalista horního pavouku a vítěz spodního pavouku se musí probojovat skrz čtvrtfinále. Ostatní týmy mají smůlu a do arény se nepodívají.

pzch
Skupina A: horní bracket
  Švédsko NiP0         
 Pondělí 12:00 | BO3   Francie Vitality0      
  Francie Vitality2         
    Úterý 15:30 | BO3   Dánsko Astralis2   
  Dánsko Astralis2         
 Pondělí 12:00 | BO3   Dánsko Astralis2      
  Spojené státy americké Cloud90         
       Čtvrtek 15:30 | BO3   Dánsko Astralis 
  Rusko Natus Vincere2       Semifinalista #1 
 Pondělí 15:30 | BO3   Rusko Natus Vincere1      
  Evropa FaZe Clan1         
    Útery 19:00 | BO3   Švédsko fnatic0   
  Austrálie Renegades0         
 Pondělí 15:30 | BO3   Švédsko fnatic2     Švédsko fnatic 
  Švédsko fnatic2       Čtvrtfinalista #1 
Skupina A: spodní bracket
     Rusko Natus Vincere2      
  Švédsko NiP2 Středa 15:30 | BO3   Rusko Natus Vincere2   
 Úterý 15:30 | BO3   Švédsko NiP0      
  Spojené státy americké Cloud90    Čtvrtek 15:30 | BO3   Rusko Natus Vincere 
     Francie Vitality1    Čtvrtfinalista #2 
  Evropa FaZe Clan2 Středa 19:00 | BO3   Evropa FaZe Clan1   
 Útery 19:00 | BO3   Evropa FaZe Clan2      
  Austrálie Renegades0         

 ​

Skupina B: horní bracket
  Austrálie 100 Thieves0         
 Pondělí 19:00 | BO3   Francie G22      
  Francie G22         
    Středa 15:30 | BO3   Francie G22   
  Čína TyLoo0         
 Pondělí 19:00 | BO3   Evropa mousesports1      
  Evropa mousesports2         
       Čtvrtek 19:00 | BO3   Francie G2 
  Spojené státy americké Liquid2       Semifinalista #1 
 Úterý 12:00 | BO3   Spojené státy americké Liquid2      
  Kazachstán Virtus.pro0         
    Středa 19:00 | BO3   Spojené státy americké Liquid0   
  Dánsko MAD Lions1         
 Úterý 12:00 | BO3   Spojené státy americké Evil Geniuses1     Spojené státy americké Liquid 
  Spojené státy americké Evil Geniuses2       Čtvrtfinalista #1 
Skupina B: spodní bracket
     Spojené státy americké Evil Geniuses1      
  Austrálie 100 Thieves2 Čtvrtek 12:00 | BO3   Austrálie 100 Thieves2   
 Středa 12:00 | BO3   Austrálie 100 Thieves2      
  Čína TyLoo0    Čtvrtek 19:00 | BO3   Austrálie 100 Thieves 
     Evropa mousesports2    Čtvrtfinalista #2 
  Kazachstán Virtus.pro1 Čtvrtek 12:00 | BO3   Evropa mousesports1   
 Středa 12:00 | BO3   Dánsko MAD Lions0      
  Dánsko MAD Lions2         

​Celý turnaj se odvysílá jak na Twitch.tv, tak na Youtube Gaming. Streamem budou provázet známé tváře jako stunna, OJ Borg či Frankie, analýzu a komentování zápasů budou mít na starost například SPUNJ, Maniac, HenryG nebo Anders.

Pokud vás o turnaji zajímá víc, nezapomeňte si přečíst naše obsáhlé preview.

V Katowicích uvidíme i doprovodný charitativní turnaj, jehož součástí budou i čeští BRUTE. O turnaji zatím však nejsou kromě účastníků žádné informace.

Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.