Přejít k hlavnímu obsahu

Irácký parlament hlasoval pro zákaz PUBG

7. 5. 2019 | 01:02 PUBG: Battlegrounds
PUBG je bezpochyby populární fenomén, tuto Battle Royale hru jen za loňský rok hrálo na 400 milionů hráčů. Bohužel to vypadá, že v Iráku už si ji možná nezahrají.
Výchozí obrázek

Irácká vláda chce zakázat několik počítačových her, včetně PUBG. Tyto hry prý společnosti ubližují a potenciálně ohrožují národní bezpečnost. Někteří s tímto názorem nesouhlasí a protestují proti němu. Student Ali Abas řekl "Je to skvělá hra, díky které můžete poznávat nové přátelé po celém světě. Je v pořádku, že ji zakážou dětem, ale ne dospělým."

NVIDIA

Na zákaz, který by měl přijít v následujících dnech, reagovalo také například několik iráckých dívek, které se oblékly jako postavy ze hry, své fotky poté sdílely na internetu. Oproti tomu Iraq High Comission For Human Rights (organizace zabývající se lidskými právy) uvedla příklad teenagera, který pod vlivem hry nedávno spáchal sebevraždu. 

Ali a jeho přátelé soudí, že vláda by se měla spíše věnovat otázkám, které způsobují násilí, a nehledat je v PUBG. Sami uvádí: "Jsme dost staří na to, abychom poznali, co je špatné a co ne."

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.