Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bude probíhat letošní MČR sezóna v PUBG?

5. 3. 2019 | 20:15 PUBG: Battlegrounds
Velké oznámení je za námi, teď už zbývá jen doladit detaily, než to všechno vypukne. Úvodní online turnajová série v rámci MČR 2019 v PUBG totiž odstartuje již tento čtvrtek, tak si pojďme představit kompletní systém, jakým budou hráči v průběhu celé sezóny o postup do Brna bojovat.
MČR 2019
MČR 2019

Letošní mistrovská sezóna v PlayerUnknown's Battlegrounds bude jiná, než ta loňská. Krátkodobý kvalifikační cyklus nahradí dlouhodobý, který si označením "A" titulu zaslouží. Druhý ročník MČR v PUBG nabídne několik desítek turnajů, ještě předtím si však představíme náležitosti k samotné MČR klasifikaci, v čele s novinkami:

  • V letošní sezóně budou vybojované body patřit jednotlivým hráčům i zaštiťující organizaci. 50 % bodů se rozdělí mezi hráče registrované do turnaje, ať už jsou 4 nebo více, zbylých 50 % patří organizaci. Pokud tým využije v turnaji hosta mimo MČR sestavu, procenta bodů určená tomuto hráči propadají. V případě využití hosta z jiného MČR slotu se již automaticky jedná o přestup tohoto hráče a aplikuje se následující pravidlo.
  • Během roku budou předem oznámena přestupová období a pokud hráč opustí tým během nich, odnáší si s sebou všechny body. Změna se může udát i kdykoliv mimo přestupové období, v takovém případě však hráč o všechny své body přichází, z nichž polovina připadne organizaci, odkud odchází. Přestupová období budou vždy oznámena s dostatečným předstihem, prvním takovým bude termín 25. dubna až 1. května.
  • Vlastníkem každého MČR slotu je organizace. Pokud se do kvalifikačního cyklu zapojí tým bez organizace, jako majitel se počítá hráč, který tým založil a nelze jej dle libosti měnit. V případě přestupu celého týmu pod organizaci musí být tato operace předem nahlášena a schválena admin týmem. Každá organizace nesmí vlastnit více než 1 slot v každé hře.
  • Nově bude možné ve všech turnajích v rámci kvalifikace na MČR 2019 využít i zahraničních hráčů v méně než polovičním poměru, pro PUBG tedy maximálně jeden. Pro zahraniční hráče platí stejná bodová pravidla jako pro české a slovenské. Stále však platí zákaz využít v turnajích jednorázové hosty ze zahraničí mimo MČR soupisku.
  • Tým může ze zahraničních turnajů získat maximálně tolik bodů, co z domácích turnajů. Pokud jich za celou sezónu získá v zahraničí víc než doma, body navíc po uzavření klasifikace propadnou.
  • Kvalifikační cyklus na finále MČR 2019 bude ukončen 14. října. Nejpozději 15. října jsou povinny všechny kvalifikované týmy odevzdat své kompletní soupisky.

Důležitou informací je také ta, že jsme dosud nestihli dokončit zbrusu nově naprogramovaný systém MČR klasifikace, veškeré sbírání a sčítání bodů tak bude probíhat interně. Pro veškeré dotazy se neváhejte obrátit na hlavního administrátora MČR v počítačových hrách Aleše Wilka na emailu wilk@playzone.cz nebo skrze soukromou zprávu přímo na webu.

MČR 2019

Online turnaje a turnajové série

Základem celoročního mistrovského cyklu budou četné online turnajové série, které týden co týden nabídnou nejmenší možnou porci MČR bodů. Hlavním hracím dnem bude čtvrtek, tak jako je u na PLAYzone.cz zvykem od prvních turnajů v režimu Squad. Přesouvat se turnaje na jiné hrací dny budou pouze ve výjimečných případech, kdy se budou krýt s jiným důležitým kláním. Turnaje bude probíhat v sériích po třech, následující čtvrtek vždy proběhne finálový turnaj o větší porci bodů. Celkově to tak vychází na osm kompletních turnajových sérií, tedy 24 otevřených turnajů a 8 finálových, kde se vždy bude hrát o věcné či finanční odměny. Do každého řadového turnaje budou nasazovány nejlepší týmy dle celkového pořadí MČR klasifikace.

Vzor bodování pravidelného online turnaje v případě využití čtyř skupin až pro 64 týmů (jindy bude dynamicky upraveno), kdy se vytvoří jednotná celková tabulka s výsledky všech skupin:

1. 100 MČR bodů5. 60 MČR bodů9. 40 MČR bodů13. 20 MČR bodů17. 12 MČR bodů
2. 90 MČR bodů6. 55 MČR bodů10. 35 MČR bodů14. 18 MČR bodů18. 10 MČR bodů
3. 80 MČR bodů7. 50 MČR bodů11. 30 MČR bodů15. 16 MČR bodů19. 8 MČR bodů
4. 70 MČR bodů8. 45 MČR bodů12. 25 MČR bodů16. 14 MČR bodů20. 6 MČR bodů

Bodování za finále turnajové série pro nejlepších 16 týmů za tři proběhlé kvalifikace:

1. 150 MČR bodů5. 90 MČR bodů9. 50 MČR bodů13. 30 MČR bodů
2. 125 MČR bodů6. 80 MČR bodů10. 45 MČR bodů14. 25 MČR bodů
3. 110 MČR bodů7. 70 MČR bodů11. 40 MČR bodů15. 20 MČR bodů
4. 100 MČR bodů8. 60 MČR bodů12. 35 MČR bodů16. 15 MČR bodů

 

Úvodní MČR turnajová série se skládá z těchto turnajů
Čtvrtek 7. března 18:00DELL Gaming Squad Series #1
Čtvrtek 14. března 18:00DELL Gaming Squad Series #2
Čtvrtek 21. března 18:00DELL Gaming Squad Series #3
Čtvrtek 28. března 18:00DELL Gaming Squad Series – finále

Ligy a offline turnaje

Kromě online turnajů jsou důležitou součástí také offline akce a ligy, které budou na základě prize money, zvoleného formátu, celkového počtu účastníků a dalších parametrů rozlišeny do jedné ze čtyř bodovacích kategorií. Na každé akci určené třídy budou garantované tyto bodové hodnoty pro vítěze:

  • třída A: 1000 MČR bodů
  • třída B: 750 MČR bodů
  • třída C: 500 MČR bodů
  • třída D: 300 MČR bodů

Tím bychom také rádi ohlásili první offline součást letošního seriálu MČR v PUBG, premiérový ročník PLAYzone Challenge, kde tento populární titul nemůže chybět. V tuto chvíli ještě není odhaleno plno detailů ani spuštěné registrace, ale v termínu 21. až 23. června se pro PUBG turnaj oceněný nejvyšší třídou A počítá v případě velkého zájmu s kapacitou až pro 32 týmů. Více informací se včas dozvíte, pokud budete sledovat naše kanály.

V rámci Mistrovství České republiky pravidelně oceňujeme domácí týmy i za reprezentaci na zahraničních offline akcích, pro které rovněž platí kategorické rozdělení výše. Do nejvyšší třídy A patří pouze PUBG Europe League. Druhá evropská soutěž PEL Contenders, jehož úvodní část se odehrává v online prostředí, patří i se svým finále do třídy C. Pokud by se českému týmu podařilo postoupit do offline části, v případě Phase 1 tedy na Berlin Offseason, tento turnaj bude ohodnocen třídou B. Přesné bodové hodnoty budou zveřejněny po obeznámení se všemi detaily.

Štítky: MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.