Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla nadále potvrzuje špičkovou formu a je v Grandmasters na skvělém třetím místě

24. 8. 2020 | 13:56 Hearthstone
Minulý týden jsme vás informovali o povedeném vstupu elitního českého hráče do ligy Hearthstone Grandmasters. Její druhá letošní sezóna opět nabízí možnost postupu na světové finále a Jarla, stejně jako minule, opět válí!
Rdu
Rdu

První turnaj ve formátu Conquest vynesl Jarlovi postup do semifinále, kde bohužel nestačil na suverénního xBlyzese. Sociálními sítěmi už se tak začal šířit vtip o tom, že Grandmasters je soutěž 15 hráčů, kteří pouze čekají na to, kdy je suverénní Francouz vyřadí. Sám Jarla totiž dostal jedny z největších nakládaček, které pamatuje.

Druhý týden přinesl formát LHS, ve kterém Jarla postoupil do skupinové fáze s odřenýma ušima, když ze sedmi zápasů ve swissu vyhrál pouze čtyři. Králem této části se stal Viper, jenž se s Jarlou utkal na úvod skupiny A a po jednoznačné 3:0 od Rogue jej poslal do spodního pavouka. Tam se po svých dalších zápasech utkaly o poslední postupový slot a Viperova Rogue opět ničila. Na šestý pokus však Jarla našel recept a sérii vyhrál.

HS GM

Český hráč se tedy jako jeden z tří hráčů dostal podruhé v řadě mezi TOP 4 v daném turnaji. Soupeřem se tentokrát stal Bunnyhoppor, ale ten Jarlovi naložil podobně, jako před týdnem xBlyzes. 3:0 dostala do finále německého hráče, zatímco z druhé strany pavouka postoupil Rdu. Ten dokázal xBlyzesovi oplatit porážku z finále prvního týdne a svou jízdu poté dokonal v souboji o prvenství, kde Bunnyhoppora udolal 3:1.

Rdu poté sám na Twitteru uvedl, že Last Hero Standing je jeho oblíbený formát a k posunu do čela mu pomohly také mirrory Priestů, které vyhrál všechny. Pokud jich bylo opravdu deset, tak jde o neuvěřitelný počin! Co se týče Jarly, tak ten se v celkové tabulce Grandmasters drží na třetím místě a Division A mu již nemůže utéct.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.