Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo má největší šanci postoupit ze Samsung Podzimní sklizně?

15. 9. 2020 | 16:16 Hearthstone
Již tento víkend budou ti nejlepší domácí Hearthstone hráči na Samsung Podzimní sklizni bojovat nejen o pěkné finanční odměny, ale i o jeden přímý postup na Samsung MČR v mobilních hrách. Nabízí se tedy otázka – komu toto postupové místo připadne?
Samsung Podzimní Sklizeň
Samsung Podzimní Sklizeň

Na první pohled jednoduchá otázka ale v sobě skýtá opravdovou záhadu, a to nejen proto, že jde o svět Hearthstone protkaný náhodnými efekty, či proto, že ještě neznáme ani decklisty. Tím hlavním důvodem je zde to, že startovní listina Samsung Podzimní sklizně je nadupaná jen těmi nejlepšími jmény současného domácího HSka, což dělá výběr favoritů opravdu zapeklitým. Jde-li nám ale čistě o papírové kvality, minimálně o dvou jménech nemůže být pochyb – dlouhodobými jedničkami domácí scény zkrátka jsou Jaromír "Jarla" Vyskočil a Oldřich "Faeli" Mahdal.

Ale na ty můžeme pro teď zapomenout, neb my se ptáme na to, kdo si z Podzimní sklizně odnese postup na Samsung MČR v mobilních hrách. A to se kvůli tomu, že místo tam už jisté mají, povést ani jednomu z nich zkrátka nemůže. Pří výběru čtyř favoritů jsme tak byli opět na začátku, a proto jsme se obrátili na ty nejpovolanější, totiž komentátory celého turnaje. Koho jsme se tedy my, Kany, Findan, Matty a Pandapple rozhodli vypíchnout?

Jakub "Pardub" Pardubský

Pardub patří k těm naprosto nejznámějším domácím Hearthstoňákům, za což vděčí mimo jiné i svému kontroverznímu vystupování. Tím hlavním je ale stále jeho jeho skill – když se bavíme o domácích elitních kartičkářích, tento reprezentant ECLOT prostě rozhodně patří až k vrcholu celého seznamu. Své kvality nejspíše nejvýrazněji prokázal vloni, kdy zářil nejen na naší PLAYzone Challenge, ale i na zahraničních DreamHacích. A k tomu všemu také na našich Sklizních, takže k ovládnutí této rozhodně vlohy má. Zabránit se mu v tom na úvod ale bude snažit služebně snad nejstarší hráč z celé startovní listiny, v prvním kole totiž Pardub narazí na Michala "RybkaPipka" Rybáka.

Pár slov k Pardubovi přidal i Jakub "Kany" Jícha:

Pardub, některými milován a vyzdvihován za své stabilní výkony v minulé sezoně, jinými naopak nenáviděn za své až extravagantní chování. Ať už tak, nebo tak, všichni se shodneme na jeho kvalitách a herním důvtipu, který se projevuje hlavně při deckbuildingu a samotném výběru balíčku do lineupu. I tentokráte od něj očekávám nějakou kulišárnu, která ho buď posune na MČR a překvapí všechny jeho protihráče, nebo díky ní totálně vyhoří a v pondělí bude muset opět do fachy. Hodně štěstí, Dubínku!
Jakub "Pardub" Pardubský

Josef "Jobsad" Smutný

I druhé jméno je u nás jedním z těch nejzvučnějších a to také zkrátka, jak už tomu tak bývá, především díky stabilně dobrým výsledkům. Jobsad se na domácích turnajích dlouhodobě umisťuje na minimálně slušných pozicích, což mu před nedávném zajistilo přestup do Entropiq, a k tomu všemu dobře reprezentuje domácí barvy i ve světě. Jeho výsledky na zastávkách Masters Tour, jichž se účastní skoro nejvíc ze všech našinců, patří často k těm nejlepším, což nejvýrazněji ukázal přímo na té poslední, kde se dostal až na nádherné 13. místo. Zvlášť v této formě tedy Jobsad rozhodně na postup aspirovat může, jednoduché ale nebude mít nic od naprosto prvního zápasu – v něm se na něj totiž bude těšit Jarla.

O Jobsadovi se rozpovídal Václav "Findan" Prosser:

Jobsad, nejstarší ze tří bratrů Smutných, je už zajetou stálicí CZ/SK Hearthstone scény a rozhodně patří mezi favority tohoto turnaje. Do sklizně vstupuje ve formě, což prokázal o víkendu na Masters Tour, kde skončil na krásném 13. místě se skóre 7-2. Skillem je na tom podobně se svým nejmladším bratrem Honzíkem, ale narozdíl od něj dokáže hrát v klidu a jen tak nic ho nerozhodí. Jobsad je také nejnovější, přírůstkem týmu Entropiq, kde se na turnaje připravuje s dalšími matadory Faelim a En1gmou. Věřím tedy, že tentokrát už sklizeň vyhraje a kvalifikuje se na MČR.
Josef "Jobsad" Smutný

Milan "m1lan" Šnajdr

Se stejně hlasy jako jeho dva předchůdci se do seznamu favoritů dostal i Pardubův týmový kolega m1lan. Tento hráč je na tom do určité míry ale spíše jako Jobsad, i o něm je totiž mimo hranice samotné hry slyšet málokdy. S oběma dříve jmenovanými má ale rozhodně společnou pořádnou porci kartičkového talentu, což už nějaký ten pátek dokazuje pravidelně dobrými výkony jak na větších turnajích, tak i ladderu či našich NightCupech či měsíčních finále. To z jeho nedávných úspěchů dokazuje třeba druhé místo z nadupaného turnaje Czech Hearthstone Masters či jeho výhra na loňských Tiger Masters. Pozor si ale m1lan bude muset dávat hned od začátku, jeho soupeřem totiž v úvodním kole bude davidek, jenž je sice spíše černým koněm turnaje, jak ale víme, právě ti umí favority zaskočit nejvíce. 

O m1lanovi se rozpovídal Matyáš "Matty" Kalužný:

M1lan určitě patří mezi ty, kteří by si místo na MČR zasloužili. Posledních pár měsíců byste ho na ladderu nenašli jinde než v TOP 100, což se projevilo na počtu jeho MČR bodů a také mu zajistilo účast na nadcházejícím Masters Touru. Pokud tedy nebude nějak experimentovat s lineupem a vezme dobré decky, věřím, že má velkou šanci na postup.
Milan "m1lan" Šnajdr

Jan "BlizzconJan" Smutný

Mladý talent BlizzconJan, který si ve svých teprve třinácti letech zvládl svými výkony zajistit místo na výsluní domácího HSka, je již třetím reprezentantem ECLOTu v tomto seznamu, ještě víc je ale propojený s Jobsadem – jak už jméno napovídá, jde totiž o bratry. Ani jedno ale samozřejmě není důvod, proč jsme se ho sem rozhodli zařadit, za to zkrátka mohou jeho výkony. Tento kartičkář si zvládl připsat nejen již několik povedených účastí na Masters Tour, účast na MČR či pravidelné úspěchy v našich NightCupech a měsíčních finále, září dokonce i na ladderu. Tam se mu minulý měsíc povedl opravdu ojedinělý kousek, kdy ho, resp. jeho asijskou část dokonce celou ovládl, a evidentně je tak ve správné formě uspět. Zabránit se mu v tom v prvním kole bude snažit Valentin "Valdaboy" Ivanov.

A na závěr přidal pár svých slov o BlizzconJanovi Antonín "Pandapple" Malina:

Když si vybavím jakoukoliv sklizeň, Midseason nebo třeba Masters Tour, vždycky na listině hráčů najdu BlizzconJana. A i tentokrát ho musím označit za favorita turnaje. Ten mladší z z bratrů Smutných - Honza – ukazuje, že i přes nízký věk dokáže nejen držet krok, ale i přehrát starší a "větší" hráče na tom našem písečku. Pokud nebude BlizzconJan o víkendu soustředit svůj skill na FallGuys nebo nedojde k jeho klasickému semifinálovému zhroucení, věřím, že to tentokrát urve.
BlizzconJan

Tak co, souhlasíte s naším výběrem? A jestli ano, koho byste ještě nad všechny vypíchli z něj? Ať už je vaším favoritem kdokoliv, vězte, že v akci jej budete moci sledovat tuto sobotu i neděli na našem Twitch kanále. Komentářem tam to nejkvalitnější domácí HSko doprovodí právě čtyřka, která s námi tento seznam skládala.

Samsung MČR v mobilních hrách
miluju videohry a hlavně ligu legend