Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo má největší šanci uspět v Sazka eLeague?

10. 4. 2020 | 15:48 Dota 2
Sazka eLeague je velmi ambicózní projekt na našem území, hlavně díky svému masivnímu prize poolu. Organizace, hráči i fanoušci od soutěže očekávají mnoho a my se nyní podíváme, kdo má největší šanci získat první místo.
Logo ligy
Logo ligy

Největším favoritem, o kterém snad žádný fanoušek Doty nepochybuje, je tým Sampi. Složení Mambos, Supream, Saberlight, Muf a Sehny vzbuzuje mezi konkurencí respekt. Všichni kromě Mambose hráli minulý rok v Hippomaniacs, kde zaznamenali velké úspěchy, například kvalifikace na online finále WCG 2019 v Číně nebo třetí místo v evropské kvalifikaci na The International. Mambos sice nehrál s Hippomaniacs, ale ani jeho kariéra loni nepřišla zkrátka. Na MS v Soulu vybojoval s reprezentací ČR páté místo. Mimo jiné kapitán Saberlight získal mnoho zkušeností v zahraničí s hráči jako Sumail nebo SVG a pomohl Chaos EC vybojovat druhé místo na Minoru. Jeho výroky jsou však někdy kontroverzní, postrádají respekt k soupeřům a občas by se daly považovat za arogantní.

Jako kapitán nejlepšího CZ/SK stacku v Sazka Lize bych rád oznámil náš přestup pod, dle našeho názoru, nejlepší organizaci v celém Česku a na Slovensku, Sampi. Já, jako velice úspěšný hráč, který popíjel se Sumailem, odmítl Dendiho, a téměř vyhrál Beyond The Summit Minor chci pouze to nejlepší. Proto jsme se rozhodli, že budeme v této lize reprezentovat Sampi. Náš roster je: SabeRLighT-, Supream, Mambos, Sehny a Muf. Všichni tito hráči jsou buďto legendami české scény a nebo mladými talenty, kteří mají svou úspěšnou kariéru před sebou. Dokonce jsme se s tímto stackem téměř kvalifikovali na The International, takže si pište, že Sazka eLEAGUE je pro nás jako procházka parkem.

prohlásil Jonáš "Saberlight" Volek při vstupu do organizace Sampi.

Jak moc se jeho slova budou shodovat se skutečností odhalí až pouze liga. Nyní si pojďme představit jejich největšího rivala, tým eSuba, který převzal původní celek s názvem Nabíhači. Jeho sestava na papíře také vypadá silně, tedy Digi, Breezy, Ade, Lacek, Hajadlo. Lacek je jedním ze tří Čechů, který se kdy zúčastnili turnaje The International, konkrétně Lacek zavítal hned na první v týmu SGC. Jeho zkušenosti mohou eSubě výrazně pomoci v boji o titul. Samozřejmě vyhrát může kdokoli z osmi kvalifikovaných týmů, ale tyto dva mají největší papírové předpoklady.

Seznam týmů a hráčů

  •  Česká republika Brute (Hemy, Huty, Tipek, Oli, Paloky)
  •  Česká republika Dogs (Jenda, Cechi, Jazzfana, Vilik, Hssiss)
  •  Česká republika eSuba (Digi, Breezy, Ade, Lacek, Hajadlo)
  •  Slovensko Hippomaniacs (Sammi, Scream, OldWays, Larfa, Laograc)
  •  Česká republika Inaequalis Lutea (Crash, Cranich, YellowPanda, Lukyno, Pxvxl)
  •  Česká republika Inaequalis Rozbíječi (Slawee, Jojka, Fazuliak, Tsuky, Filminy)
  •  Slovensko Necroraisers (Linch, Urico, Random, Wein, Mandor)
  •  Česká republika Sampi (Mambos, Supream, Saberlight, Muf, Sehny)