Přejít k hlavnímu obsahu

Komodský drak se stává novým trvalým PogChampem. Co říkáte na tuto volbu?

16. 2. 2021 | 15:22 Twitch.tv
Začátkem roku se s Twitchem rozloučil jeden z nejoblíbenějších emotů vůbec. PogChamp vznikl z obličeje Gooteckse, který se v lednu nevhodně vyjádřil k útoku na americký Kapitol a Twitch se s existencí jeho ikonického emotu nemazal.
KomodoHype
KomodoHype

Když se řekne Twitch, každému se vybaví ty nejpoužívanější emoty, které formují kulturu kolem nejoblíbenější streamerské platformy. Čas od času se ale sám Twitch některé z oblíbených grafických projevů určité emoce rozhodne smazat kvůli různým názorům člověka, který je s emotikonem úzce spjat. Přesně tohle se teď stalo s Ryanem 'Gootecks' Gutierrezem, místo jehož obličeje se Twitch rozhodl dávat každý den jiný PogChamp, aby ukázal rozmanitost komunity. Samotné rozhodnutí špatné nebylo, i tohle se však v některých dnech setkalo s kontroverzí. Jak celou situaci s měnícím se PogChampem vnímaly domácí osobnosti, se můžete dozvědět zde.

V pátek se ale tohle změnilo, komunita Twitche si skrze hlasování zvolila nový trvalý PogChamp. Nejde však o žádnou emotivní tvář streamera, nýbrž hlavu zvířete. Konkrétně jde o varana komodského. Pokud vám tento ješter vůbec nic neříká, tak vám přiblížíme, že dosud jste jej na Twitchi mohli znát jako emotikon KomodoHype.

Tento emote vznikl z fotografie, která byla pořízena už v roce 2008. Velký ještěr, jinak známý jako komodský drak, začal objevovat svět Twitche přesně o deset let později. Ořezaný a upravený výraz začal existovat jako KomodoHype, ale až do letošního ledna si nějak velkou popularitu nevybudoval. Jakmile však PogChamp z Twitche zmizel, komunita i streameři, jako například xQc, začali vyhledávat alternativy, mezi nimiž výraz varana komodského exceloval. Po 35 dnech a 35 různých PogChampech bylo na čase vybrat nový trvalý emote a KomodoHype díky své popularitě patřil mezi žhavé favority. Jeho pozice se na The PogChampeningu potvrdila a mezi více než třiceti variantami komodský drak 12. února triumfoval a my si budeme muset definitivně zvykat.

Jak se vám líbí KomodoHype jako nový PogChamp?

Možnosti výběru
Zdroj: dexerto.com
Štítky: PogChamp
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.