Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na Samsung Midseason turnaj se blíží. Koho se v ní nemusíte obávat?

12. 8. 2020 | 13:49 Hearthstone
Již tuto sobotu se na nás bude těšit kvalifikace na Samsung Midseason turnaj, což je jediná akce, ze které lze postoupit na Samsung MČR v mobilních hrách nezávisle na celkové klasifikaci. Jací hráči si ale právě skrze ní v turnaji již zajistili místo?
Samsung Midseason turnaj
Samsung Midseason turnaj

O Samsung Midseason turnaji jsme vás už informovali dříve, nyní nás ale od jeho první části, tedy kvalifikace, dělí už opravdu jen pár dní, a je tak nejvyšší čas se mu znova podívat na zoubek. Tento turnaj je jedinou možností, jak se kvalifikovat na Samsung MČR v mobilních hrách, která nutně nesouvisí s průběžnou MČR klasifikací. V samotném turnaji se vedle právě dvou míst na největší HS akci na domácí scéně bude bojovat nejen o MČR body, ale i zajímavé finanční odměny, což z něj dělá jeden z největších turnajů na celé domácí scéně.

Prize pool:

  • 1. místo: 600 MČR bodů + 5 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 2. místo: 500 MČR bodů + 3 000 Kč + postup na Samsung MČR v mobilních hrách
  • 3. místo: 400 MČR bodů + 1 000 Kč
  • 4. místo: 340 MČR bodů + 1 000 Kč
  • TOP 8: 270 MČR bodů
  • TOP 16: 200 MČR bodů

Zúčastnit se ho navíc můžete i vy, do turnaje se totiž přes otevřenou kvalifikaci může podívat naprosto kdokoliv. Celkově v ní bude ve hře rovnou osm postupových míst, šance na postup tedy není malá, startujeme ale už tuto sobotu, a na zaregistrování se tak máte nyní opravdu nejvyšší čas! Učinit by tak měli zvlášť ti, kteří ví, že nemají čas na sbírání kvalifikačních bodů. Jiná možnost, jak se nezávisle na nich na Mistrovství podívat, tu už totiž nebude.

V kvalifikaci navíc opravdu nemáte co ztratit a bojíte-li se akorát toho, že vás hned na úvod vyřadí zkušenější hráči, dobrou zprávu máme i pro vás. Právě proto, abychom všechny nadšené kartičkáře ušetřili tohoto případného nepříjemného zážitku, jsme totiž osm nejlepších hráčů dle celkové klasifikace na turnaj přímo pozvali. Jaká věhlasná jména tam (a tudíž ne v kvalifikacích!) tedy budete moci potkat? Právě na to se nyní podíváme.

Faeli

Oldřich "Faeli" Mahdal

MČR klasifikaci k 21. červenci (a tudíž i našemu seznamu) vévodí úřadující mistr ČR Oldřich "Faeli" Mahdal. Tohoto ostříleného karbaníka, který aktuálně tvoří (shodou náhod spolu s dalším v pořadí) dvojici suverénně nejlepších domácích hráčů, asi není třeba moc představovat. Již nějaký ten pátek vede sestavu Entropiq a dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co na CZ/SK scéně máme, což posledních pár let potvrzoval skvělými výsledky nejen na domácí, ale i zahraniční scéně. Všemu pak nasadil korunu, když vloni vyhrál samotné Samsung MČR v mobilních hrách. Vůči Midseason turnaji navíc nejde nezmínit zajímavý fakt, totiž ten, že právě skrze něj si vůbec místo na loňském Mistrovství zajistil!

Jaromír "Jarla" Vyskočil

Ani u druhého hráče nejspíše nebude nutné dlouhé představení, Jaromír "Jarla" Vyskočil je, jak jsme již zmínili, totiž právě tím, kdo Faeliho doplňuje v nejlepším domácím duu současných dnů. To tento reprezentant Nordavind stihl nedávno potvrdit tím, že vyhrál Letní sklizeň, a aktuálně je tak jediným hráčem, co má místo na letošním MČR místo jisté. Mimo toho u něj, vedle dlouhodobě skvělých výsledků ve světě i doma, rozhodně musíme vypíchnout ještě to, že jde o jediného českého hráče v HS Grandmasters, kde nám rozhodně nedělá ostudu. Moc lepších hráčů než Jarla zkrátka není, a zahrát si s ním by tedy rozhodně stálo za to.

Milan "m1lan" Šnajdr

Třetím hráčem v pořadí je rovněž veterán, tentokrát oblékající dres ECLOT. Milan "m1lan" Šnajdr sice nikdy nezářil tím naprosto nejjasnějším světlem, dlouhodobě ale září dostatečně na to, abychom ho mohli zařadit do domácí smetánky. To samozřejmě potvrzuje už vůbec to, na jakém místě se nachází v naší MČR klasifikaci, zmínit lze ale z jeho nejnovějších výsledků třeba i stříbro z ke konci července odehraných Czech Hearthstone Masters.

Jan "BlizzconJan" Smutný

První čtveřici uzavírá někdo, kdo je na naší scéně známý rovněž velice dobře. Jan "BlizzconJan" Smutný, týmový kolega m1lana, je totiž nejen součástí tria karbaníků sourozenců, které spolu s ním tvoří ještě Jobsad a Krajda, je to také velice kvalitní hráč, což dlouhodobě potvrzuje výsledky na ladderu i na turnajích. K tomu všemu je nutné přidat to, že toto všechno zvládá ve svých teprve 13 letech. Vždyť nedávno se stal vůbec nejmladším účastníkem Masters Tour v historii!

Blizzconjan

Pepe "Pepe" Illan

Z pátého místa na Samsung Midseason turnaj přímo postupuje další rarita našeho HSka. Jak už vám je totiž nejspíše jasné dle jména, Španěl Pepe "Pepe" Illan je snad jediný člověk nepocházející z Česka a Slovenska, který se na naší scéně snaží prosadit. To úzce souvisí s tím, že jeho domovským týmem je organizace Gifted Gaming, za kterou si mimo jiné stihl zahrát třeba COOL ligu. Nyní ale, především díky bodům získaným na ladderu, usiluje i o prosazení v rámci MČR a jak vidíte, zatím se mu to celkem daří.

Nicolas "Nlky" Ölveczky

Říkáte si při pohledu na jméno Nicolas "Nlky" Ölveczky, že se nám tu těch zahraničních hráčů vyrojilo nějak moc? Ale kdeže, Nlky je českým karbaníkem, a i když zatím patří k těm, co se úplně prosadit nestihli, že se s ním musí počítat, ukazuje letos jasně. Vždyť jak by se jinak dostal na šesté místo průběžného pořadí! V dresu Vikingekrig zatím zvlášť na našich NightCupech opravdu září, na Sklizni ale vyhořel, a je tak otázka, co na svém druhém velkém turnaji předvede.

Martin "martim" Masrna

I když Pepe je opravdu zahraničním hráčem na listině pozvaných jediný, hráč Inside Games Martin "martim" Masrna svojí národností do určité míry také vyčnívá. V TOP 8 jde totiž o jediného Slováka, možná právě proto ale bude mít ještě větší chuť ukázat, že Hearthstone umí. To se mu v minulosti povedlo již několikrát, na naší scéně patří k zažitým jménům, reprezentoval třeba i Slovensko v HGG, a i když v poslední době nikterak výrazně vidět nebyl, postupně se zase vrací. A to se mu vzhledem k jeho pozici v našem žebříčku evidentně daří!

Matyáš "Matty" Kalužný

Výčet pozvaných pak z osmé příčky uzavírá Matyáš "Matty" Kalužný, tedy třetí reprezentant ECLOTu na tomto seznamu. Ani toho nejspíše není třeba nikterak představovat, jako domácí stálice se totiž ukazuje snad na každém velkém turnaji. Úspěšný je navíc i v zahraničí, kde naše barvy solidně reprezentoval třeba na Red Bull M.E.O., nebo Masters Tour L.A., kde zase zazářil se skóre 7:2. To mu vedle spousty peněz vyneslo i jistý postup na další dva tour stopy, a v zahraničí tak patří k nejaktivnějším domácím hráčům. Úspěšný je ale i u nás, a navzdory tomu, že postupuje z posledního místa, bude na Midseason turnaji patřit k hlavním favoritům.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend