Přejít k hlavnímu obsahu

LEC zvěsti: Spojí Patrik síly s Denykem? Splyce má opustit další hráč

16. 11. 2019 | 18:10 League of Legends
Finalista letních European Masters a Gillette MČR v League of Legends, Petr "Denyk" Haramach, má dle španělských médií namířeno do LEC! V novém působišti by měl spojit síly s českým legionářem Patrikem, který je údajně na odchodu z Origen.
Denyk Patrik LEC
Denyk Patrik LEC

Že bychom příští rok mohli vidět v nejvyšší evropské lize ryze českou botlane? Dle španělského webu esportmaniacos.com tomu tak opravdu bude a české duo má hájit barvy FC Schalke 04 Esports. Tento krok by byl možný, pokud by Patrik opustil svůj současný tým Origen, kde mu brzy končí smlouva. Do OG by místo něj mohl zamířit například Upset, který právě Schalke oficiálně opustil před několika dny.

Schalke by mělo svou soupisku údajně před další sezonou výrazně překopat a je možné, že z letošního týmu zůstane jen midař Abbedagge. Španělský web taktéž přišel s informací, že Denykův parťák z Vodafone Giants, Deadly, by měl také přestoupit jinam, konkrétně do EXCEL Esports, kde by měl spolu s KaSingem měl tvořit botlane britského academy týmu, který na posledních EU Masters postoupil do čtvrtfinále. 

Norskeren

O dost věrohodnější zdroj, Jacob Wolf z ESPN, přišel s informací, že EXCEL údajně odkoupí Norskerena ze Splyce, působiště českého midaře Humanoida. Právě Humanoid by měl být (dle informací ESPN) hlavním stavebním kamenem sestavy pro další sezonu, ve které bude chtít Splyce sestavit výrazně mladší soupisku. Poté, co Vizicsacsi ukončil profesionální kariéru, Splyce nejspíše opustí krom Norskerena také Kobbe a Xerxe, kterým 18. listopadu končí smlouvy. U Kobbeho se spekuluje o odchodu do severoamerické LCS. Ohledně Xerxeho tolik informací nekoluje, ale objevila se řada spekulací, která ho spojuje s Team Vitality, kde by nahradil Jihokorejce Mowgliho.

Štítky: Patrik, Denyk, LEC, Splyce, Humanoid