Přejít k hlavnímu obsahu

Mortsche: S naší sestavou jsme silnější než eSuba

5. 11. 2019 | 12:55 League of Legends
Už v pátek začíná Gillette MČR v League of Legends a posledním ze série předturnajových rozhovorů s účastníky, bude ten s Tomášem "Mortsche" Andělem z týmu Srdce Nehasnou.
MČR Mortsche
MČR Mortsche

Ahoj Mortsche! Mnozí fanoušci tě možná na MČR očekávali v barvách Brute, ale nakonec budeš jejich soupeřem. Jak se zrodila sestava Srdce nehasnou, která pojede do Brna?

Ahoj! Za TBR se bohužel neukážu, protože se nám sestava postupně rozpadla. Nejprve šel Sirinox do eSuby, Lipánek pak odešel (právě do sestavy Srdce nehasnou, což jsem ale ještě nevěděl) a na základě těchto změn ani Zeussák nechtěl hrát, takže jsme zůstali já se Shiagem. V tu chvíli jsem dostal nabídku do SN a neváhal jsem ji přijmout, napříč tomu, že jsem chtěl hrát se Shiagem, ale na druhou stranu jsem věděl, že bychom nejspíš nezvládli poskládat sestavu, která se dostane aspoň do finále. Pro mě je priorita úspěch na MČR, takže jsem udělal krok, který je z tohoto hlediska výhodnější.

V průběhu sezony jsi skončil na LEGENDs i ESL Nationals vždy za eSubou. Myslíš, že se ti tentokrát s touto sestavou povede ji přehrát?

Vždycky se zdá, že eSuba je o krok napřed. Na ESL Nationals si myslím, že jsme byli dost blízko k tomu, abychom sérii vyhráli, na LEGENDS to už tak moc blízko nebylo. Ve Svitavách šlo v mých očích o nedostatečnou přípravu a prohrané drafty.  eSuba je dost dobře sehraná a ty základní rotace a playe mají dobře natrénované. Zároveň mají dost dobré hráče na všech pozicích, ale myslím si, že s naší sestavou jsme silnější než eSuba, protože máme více individuálních kvalit a zkušeností. Na MČR ale žádnou extra přípravu nemáme.

Jak vnímáš zbylé dva soupeře, Vikingekrig a Brute?

Brute nevnímám jako silného soupeře, je to spíš taková veteránská sestava a podle mě nemají žádnou vyloženě nebezpečnou nebo silnou stránku. Sestava Vikingekrig určitě může překvapit, jejich výkony budou podle mého hodně ležet na výkonech Dreada a také botlinky Charcy a Sufona.
 

MČR v League of Legends

Sám poměrně často streamuješ. Jak se ti daří balancovat vytváření obsahu pro diváky a vlastní trénink? 

Je to takový nelítostný boj, který pořád svádím. Momentálně se to snažím jet tak půl napůl, ale spíš jsem se poslední dobou nakláněl k tréninku (vypnutej chat během streamu, víc her offstream). Streamování vidím pro sebe jako víc dlouhodobý zájem, takže s tím určitě nehodlám v brzké době seknout, jako profesionální hráč mám určitě ambice se dostat do nějaké zahraniční (např. 1. španělské nebo německé) ligy, odehrát si tam nějakej ten split a pak uvidím, kam mě to potáhne dál. Určitě bych nechtěl skončit svoji herní kariéru se stříbry z LEGENDS a MČR a nějakými zlaty z menších LANek, mám totiž ambice dokázat, že mám na víc. Ale nemám cíle jako třeba LEC nebo tak, protože kariéra streamera je mi bližši.

Nejlepší hráči z Česka a Slovenska často odchází do zahraničí. Ty zatím zůstáváš věrný domácí scéně, ale už jsi naznačil, že bys se zahraničí nebránil. Za jakých podmínek bys CZSK opustil?

V předchozí odpovědi jsem se o tom trochu zmínil, takže bych určitě chtěl zahraničí zkusit, ale nemám tam vyloženě žádné dlouhodobé plány. Ohledně podmínek – finančně asi nemám vyloženě nějaké požadavky, hlavně bych chtěl hrát v sestavě, které se zadaří v lize a později třeba navázat na angažmá v nějaké větší organizaci.

Co myslíš, že současné domácí scéně chybí a čím myslíš, že by se mohla posunout vpřed?

Myslím si, že nemá cenu ukazovat prstem na kohokoliv. Každej by určitě chtěl, aby nám to tady trochu víc vzkvétalo. Podle mě je to čistě o tom, aby se každý, kdo je součástí esportu v CZ/SK pokusil vyvinout co nejvíc úsilí a pracoval s tím, co má.
 

Mortsche LOL

Jak vnímáš letošní MČR v League of Legends, které bude menší než obvykle, kvůli absenci celoroční podpory?

Určitě jsem rád, že i přes nějaké komplikace se MČR v LoL koná. Asi největší škoda je, že nebudeme na hlavní stagi. Podle mě je to pořád důležitá akce, protože ani nic moc jiného v CZ/SK kromě LEGENDS a MČR nemáme. Snížení počtu týmu si myslím, že je pohodlnější pro hráče a už od začátku bude každý zápas důležitý a bude se určitě na co dívat, protože hraje čistě ta špička scény.

Díky za rozhovor a GL na MČR. Máš nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo naše čtenáře?

Taky moc díky za rozhovor! Chtěl bych poděkovat všem za nekončící podporu a s naším týmem předvedeme to nejlepší co umíme! Opravdu hodně se na MČR těším a taky se moc rád s Vámi, fanoušky, uvidím, pokecám, hodím fotku a společně si akci užijeme. Taky pravidelně streamuju na twitch.tv/mortsche, takže pokud chcete vidět nějakej high level gameplay, kde potkávám profesionální hráče z EU a přitom se vás snažím něco přiučit, tak se určitě stavte <3

Štítky: MČR, Gillette, Mortsche