Přejít k hlavnímu obsahu

Na IEM Katowice 2020 se bude hrát o 400 tisíc dolarů

29. 10. 2019 | 23:59 StarCraft 2
Desátý ročník IEM Katowice se StarCraftem II jako jedním z hlavních titulů bude pořádně nadupaný! Na kultovní polské akci si to ti nejlepší SC hráči světa rozdají o 400 000 dolarů.
StarCraft II IEM Katowice 2020
StarCraft II IEM Katowice 2020

Ročník 2020 akce IEM Katowice bude pro StarCraft II zajímavý tím, že to bude deset let od té doby, co se tato legendární hra stala jedním z hlavních titulů tohoto polského eventu. A toto kulaté jubileum se musí pořádně oslavit! Do Katowic se tak sjede rovnou 76 nejlepších světových hráčů – na 64 z nich budou na úvod čekat čtyři double-elimination brackety, z nichž postoupí do hlavní fáze dvanáct hráčů. Tam budou doplněni jedenácti postupujícími z online kvalifikací a vítězem WCS 2019, který na turnaj obdrží přímé pozvání.

Hlavní část turnaje odstartuje čtyřmi skupinami, z nichž bude čekat postup do play-off na tři nejlepší. Vítězové skupin se v single-elimination bracketu, pomocí něhož se rozhodne o vítězi, přesunou rovnou do čtvrtfinále, na hráče z druhých a třetích míst bude ještě předtím čekat souboj v osmifinále. Pak už se pojede klasicky, jak to u SE pavouku bývá, a na konci tak bude jasno o mistrovi. Systém turnaje je tedy neúprosný a tak jako samotný StarCraft moc prostoru pro chyby neposkytuje. Rozhodně ale bude o co hrát, celková dotace turnaje totiž činí krásných 400 000 dolarů!

MČR 2019
miluju videohry a hlavně ligu legend