Přejít k hlavnímu obsahu

Nerfy se blíží, oslabení se dočká hned pět karet

23. 8. 2019 | 16:45 Hearthstone
Meta už se po příchodu expanze Saviors of Uldum stihla ustálit a některé karty seopět ukazují jako trochu moc silné. Blizzard tedy velice rychle přichází s balančními změnami.
Hearthstone
Hearthstone

Expanze Saviors of Uldum už je venku nějaký ten pátek a meta se již docela ustálila. A stejně jako pokaždé se i tentokrát některé balíčky či konkrétní karty ukázaly jako moc silné, a tak přichází balanční změny. V těch se Blizzard zaměřil rovnou na pět karet, přičemž ve dvou případech pouze vrací kartu do původní podoby před jejím květnovým buffem. Změny uvítají také hráči Wildu, vývojáři si totiž posvítili na Barnese. V neposlední řadě se pak nerfu dočkají Conjurer's Calling a Dr. Boom, Mad Genius, tedy karty, po jejichž oslabení komunita volala již před příchodem SoU. Update, který tyto nerfy do hry přinese, na nás čeká již příští týden, na to užít si své oblíbené karty v současné podobě vám už tedy moc času nezbývá.

Conjurer's Calling

Conjurer's Calling je základní stavební kámen hned dvou archetypů Mage a jeho síla otravovala hráče již po příchodu předminulého rozšíření. Tehdy se to ale Blizzard rozhodl neřešit a oslabení se tak tato karta dočkává až nyní. Zdražení na čtyři many by kartu nemuselo úplně pohřbít, vedle celkového zpomalení balíčků Conjurer's Calling postavených balíčků ale zajistí také to, že už nyní nebude tak snadné v jednom kole efektivně zahrát jak samotnou kartu, tak její kopii získanou přes Twinspell.

Dr. Boom

Dr. Boom, Mad Genius je naprosto zásadní karta v Control Warriorovi, v jednom z nejlepších balíčků současné mety, a o její zbytečné síle už se také diskutuje delší dobu. Reakce ale stejně jako v předchozím případě přišla až nyní, Dr. Boom bude nově stát devět man. Zvýšení mana costu hned o dva krystaly sice poskytne rychlejším deckům více prostoru pro ukončení hry, které je po zahraní tohoto hrdiny proti Warriorovi prakticky nemožné, jinak by ale se sílou karty moc zahýbat nemělo a ta by si tak své místo na výsluní měla stále udržet.

Luna's Pocket Galaxy
Extra Arms

Když se ke konci května rozhodli v Blizzardu mírně posílit několik karet, překvapilo to nejednoho hráče. Síla buffů se ale ve dvou případech nakonec ukázala jako trochu moc silná. Luna's Pocket Galaxy zahraná na pátém kole umí způsobit opravdu hodně paseky, její cena tedy byla o dvě many zvýšena zpět na původních sedm krystalů. Úplný reset buffu čeká i kartu Extra Arms, která tedy bude opět stát tři many.

Barnes

Na závěr této vlny změn se pak Blizzard zaměřil čistě na Wild. V něm je poslední dobou velkým tématem Big Priest a tak se tento nerf týká právě tohoto balíčku. Oslabení ho zasáhne v podobě Barnese, který se dočká zdražení o jednu manu. Díky tomuto nerfu by měli mít hráči dostatek resourců na Barnese zareagovat i v úvodních fázích hry, na druhou stranu by to ale stále měla být dobrá a hratelná karta.

Štítky: Saviors of Uldum
miluju videohry a hlavně ligu legend