Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja a Shroud odmítli velkorysou peněžní nabídku od Facebooku

26. 6. 2020 | 08:00 Twitch.tv
Většina z nás zaznamenala skončení streamovací platformy Mixer, jenž se dostala do povědomí především díky nákupu velkých streamerů z Twitch.tv, mezi které patřil například Ninja a Shroud. Oba nyní dostali velké finanční nabídky od Facebook Gaming, ty však odmítli. Proč?
123123
123123

O ukončení činnosti streamovací platformy Mixer jsme vás již na začátku týdne informovali v jednom z našich článků. Právě díky této skutečnosti zůstala spousta tvůrců této platformy na holičkách, zatímco ti největší měli možnost vybrat si, jestli se stanou free agenty, nebo přejdou pod Facebook Gaming, který přebral část obsahu právě od Mixeru.

Nicméně Ninja ani Shroud, dvě největší jména Mixeru, nechtěli přijmout nabídku of FB Gaming i přesto, že dostali nabídku na dvojnásobek peněz, které jim vyplatil Mixer. Ninja tedy odchází z Mixeru s vyplacenými přibližně třiceti miliony dollarů a Shroud přibližně s desíti. Proč se ale rozhodli nepřijmout pohádkovou nabídku od Facebooku ale oficiálně neřekli. 

Ninja a Shroud ale nebyli jediní, kteří odmítli nabídky od Facebooku, ten měl údajně nabídnout všem partnerům Mixeru jednorázově 2 500 dolarů, pokud by přešli pod FB Gaming Creator Program a zůstali by v něm po dobu 90 dní, přesto se velká část z nich rozhodla přejít zpět na Twitch.

Je tedy otázkou, jestli Facebook Gaming má vůbec nějakou šanci na úspěch, pokud streameři odmítají přejít na tuto platformu i přes velmi štědré finanční nabídky. Samozřejmě můžeme jen spekulovat, proč tomu tak je. Přece jen většina diváků herního obsahu je už zvyklá na Twitch a je jen málo lidí, kteří jsou ochotni změnit platformu, kterou sledují kvůli jednomu tvůrci a možná právě proto se tito tvůrci bojí přejít a riskovat tak ztrátu svého publika. Zkrátka Twitch je klasika, která je zárukou stability a viditelnosti.

Štítky: Ninja, shroud, Mixer