Přejít k hlavnímu obsahu

Nová kapitola: Jatt se stává hlavním trenérem Liquid!

5. 5. 2020 | 09:00 League of Legends
Dlouholetý komentátor a analytik Joshua "Jatt" Leesman se stává součástí úspěsné severoamerické organizace Team Liquid. V týmu bude nově zastávat rovnou roli hlavního trenéra.
Jatt Team Liquid
Jatt Team Liquid

Ve své kariéře zkusil Jatt v rámci League of Legends téměř vše. V roce 2011 si zahrál na pozici junglera v týmu Dignitas, ale brzy poté se stal komentátorem. Právě jako součást komentátorského týmu ho známe nejlépe a Jatta jsme tak mohli slyšet třeba v rámci ligy LCS nebo na velkých mezinárodních turnajích, jako MSI či Worlds. Po roční epizodě v balančním týmu se Jatt loni v létě vrátil ke komentování, od něhož ale znovu utíká. Do svého realizačního týmu jej totiž zlanařila organizace Team Liquid.

Jatt se studováním hry a hráčů samotných věnuje už deset let, ať už jako analytik a komentátor, jako hráč, nebo jako herní vývojář. Díky svým komunikačním schopnostem věří, že roli trenéra zvládne stejně obstojně, jako jeho předchozí profese. Team Liquid opanoval všechny 4 LCS sezóny v letech 2018 a 2019, ale letos na jaře obsadil až 9. místo. Soupiska ale svou kvalitu nepochybně má a postup na Worlds se jeví jako velmi reálný cíl. 

V jeho pozici mu budou pomáhat zkušení mazáci, včetně dvojice Dodo + Cain, která dovedla Team Liquid ke všem čtyřem LCS titulům. Přechod z role komentátora do realizačního týmu není tak neobvyklou věcí. Jako casteři začínali současní trenéři Zaboutine (OpTic / Immortals) nebo Duke (Splyce / Team Vitality). Do manažerských pozic se pak přesunuli MonteCristo (Renegades), Deficio (Origen) nebo PapaSmithy (100 Thieves). Jak úspěšná bude cesta Jatta ve své pozici ale ukáže až samotný čas. 

Sestava Team Liquid pro letní split 2020:

 Jižní Korea Jung "Impact" Eon-yeong
 Dánsko Mads "Broxah" Brock-Pedersen
 Dánsko Nicolaj "Jensen" Jensen
 Spojené státy americké Edward "Tactical" Ra
 Jižní Korea Jo "CoreJJ" Yong-in