Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální spuštění TFT na mobilní zařízení je tady!

17. 3. 2020 | 18:03 Teamfight Tactics
Předběžný přístup je již v plném proudu všude po světě, takže se i čeští nadšenci mohli oficiálně podívat do hry a vyzkoušet první zápasy v mobilní verzi TFT. Ovšem dle nových informací, které nám Riot poskytl, je naše již čekání u konce, protože oficiální spuštění TFT na mobilní telefony je blíž, než jsme si mysleli!
TFT Galaxies
TFT Galaxies

UPDATE (17. 3.): Čekání je u konce! Oficiální verze TFT přichází do App Store a Google Play už 19. března. Můžete se těšit na plně rozvinutý cross-play s PC verzí TFT a hned od začátku soupeřit s oponenty z obou platforem. Na mobil nám hra přistane rovnou s novým obsahem nesoucí název "Galaxies", takže se můžete těšit na šampiony, možnosti nastavení a Malé Legendy s novou tématikou vesmíru, galaxií a hvězd (tento obsah je nyní v beta verzi některých regionů). Dále se můžete těšit na:

  • Galaxies Pass a Galaxies Pass+ (normální a placená verze)
  • Výbuchy s galaktickou tématikou (přizpůsobené animace poškození)
  • PC/mobilní cross-play
  • Nový návod (pro mobil)
  • Malé Legendy s galaktickou tématikou
  • Skiny arén s galaktickou tématikou
  • Hodnocené zápasy

UPDATE (14. 2.): Je to tady! Někteří šťastlivci, kteří se dříve předběžně zaregistrovali, už mají možnost si hru na Google Play stáhnout a vyzkoušet její betu. Mnoho nadšenců se nemohlo dočkat mobilní verze a TFT již vyzkoušeli na zahraničních verzích s pomocí VPN, ale ode dneška už i hráči u nás dostávají oficiální přístup do hry, a s tím také možnost si osahat a ohodnotit dosavadní funkce. Tato možnost bohužel zatím platí jen pro Android, takže příznivci iOS musí zatnout zuby a ještě nějakou dobu vydržet.


Riot stále plánuje otevřít přístup do bety pro větší skupiny hráčů až v březnu, ovšem v nadcházejících týdnech se bude beta stále rozšiřovat a nejprve si ji vyzkouší pouze omezené množství lidí z vybraných zemí. Na další detaily si ještě musíme počkat, ale ti z vás, kteří používáte Android, se už můžete předregistrovat v aplikaci Google Play Store – akorát vám nezbývá než doufat, že se někomu dostane té pocty a obdrží pozvánku. Jablíčkáři se zatím, bohužel, mohou maximálně přihlásit, aby získali informace o dalších updatech.

Dobrou zprávou je, že Riot chce, aby TFT mělo sdílený inventář, postup a samozřejmě rank napříč platformami. Zkrátka nám zůstane vše, co jsme již získali, ať se přihlásíme odkudkoliv. Pro vývojáře je důležité, aby se lidé na nové platformě necítili v nevýhodě a požitek ze hry by měl zůstat stejný jak na PC, tak na mobilu, ale i tak se určitě nevyhneme jistým rozdílům ve hře i klientu. V tuto dobu podporuje klient mobilního TFT pozvánky, přátele, lobby, a dokonce hodnocené zápasy – k tomu se do budoucna objeví i další funkce.

Aby hra vypadala na mobilu co nejlépe, tak i přes snahy zachovat věrnost své počítačové předloze, se určitě dočkáme malých estetických úprav.

obrazovka_nahled

Hra by měla být ovladatelná podobně jako Hearthstone, ale stále v duchu TFT jak jej známe z PC. Na obrazovce se nám ale musí během hry prostřídat obchod, časovač a ukazatel fází, takže došlo k menším úpravám, jako že si budeme moct obchod zavřít či otevřít dle naší vůle. Čeho se však nedočkáme, alespoň ne hned, je chat přímo ve hře, protože by zakrýval moc velkou část bojiště. Nemusíte se ovšem bát, stále můžeme spamovat emoty a otravovat naše spoluhráče Silverwingovým pištěním.

tft_bojiště

Kupování doplňků není do hry zatím zaimplementováno, ale než se tak stane, můžeme stále používat vše, co si zakoupíme přes počítačovou verzi. Utáhne vám telefon TFT? Určitě ano, nejedná se o žádné přemrštěné požadavky – fanoušci Androidu potřebují 2GB RAM a alespoň verzi OS5, zatímco příznivci Applu potřebují minimálně iPhone 6S. Na tabletu si naneštěstí zatím nezahrajeme, ale i to je již v režii Riotu.