Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar se vrací, nově bude hájit barvy Sprout!

3. 1. 2020 | 15:05 Counter-Strike 2
Dlouho očekávaná zpráva je konečně oficiální. Po nevydařeném angažmá v HellRaisers se vrací na scénu v barvách dalšího německého týmu své kariéry, poprvé si zahraje za Sprout. V jedné sestavě, která je ale zatím nekompletní, se po letech opět potká se Spiidiim a denisem.
Sprout oskar
Sprout oskar

Rok 2019 nebyl pro modlu Counter-Strike u nás tím nejpovedenějším. Ačkoliv Tomáš 'oskar' Šťastný, z hlediska výher na turnajích suverénně nejúspěšnější český hráč historie, platil za TOP20 hráče předchozího roku a mousesports stále patřili mezi širší světovou elitou, hned na úvod roku nedokázali postoupit na EU Minoru ani ze skupiny. Pro tehdejší sestavu to byla konečná, ačkoliv pro mouz tím odstartovala nová úspěšná éra.

Po dvou a půl letech se vrátil do organizace HellRaisers. Angažmá to úspěšné nebylo a po vypršení půlroční smlouvy byl oskar opět bez angažmá. Když se o jeho služby po následujícím přestupovém kolotoči nikdo nepřihlásil, koncem listopadu jsme dokonce překládali zahraniční vyjádření, jestli je chyba právě v něm, jestli je nebo není špatný spoluhráč? Velká jména světové scény jej však podržela a on sám dostane nyní další šanci.

Ještě před Vánoci se to však rozjelo a na německé scéně se začalo hovořit o přestupu dua syrsoN, k1to ze Sprout do BIG. Sestavě tak chyběl prvotřídní sniper a oskar, i když zřejmě má své mouchy, tak jako hráč bez smlouvy může být sázkou na možnou velkou trefu do černého, za nepříliš velký risk. Po dvou týdnech čekání je vše konečně oficiální. Zmíněná německá dvojice už byla oznámena v BIG, oskar se naopak vrací na scénu.

Sprout oskar

V barvách aktuálně 28. nejlepšího celku světa, dle žebříčku HLTV.org, se česká legenda potká se svými bývalými spoluhráči, Spiidim a denisem. Druhý jmenovaný už jej dokonce stihl vtipně přivítat na svém Twitteru. Na oznámení pátého hráče se v tuto chvíli stále čeká, my však doufáme, že návrat do Německa v oskarovi rozžhne opětovnou chuť k hraní a on ve Sprout najde přesně to, co jako nový impulz své kariéry hledal.

V rozhovoru pro HLTV.org se oskar vyjádřil následovně:

Nabídku od Sprout jsem zvažoval asi jenom den. Aktuálně jde o TOP30 tým světa a podle mě máme vše, co potřebujeme k posunu do TOP20 a ohrožování lepších týmů. Mám velkou radost, že si zahraji se dvěma legendami mousesports, talentovaným faveNem i zkušeným koučem. Myslím si, že naše cesta bude příjemným zážitkem pro všechny.

Komunikace je na překvapivě dobré úrovni, už od začátku spoluhráči reagují na důležité informace včas, a to je důležité. Synchronizace a dokonalá komunikace bude nějakou dobu trvat, ale celkově jsem byl pozitivně překvapen.

A že už mi bylo 28? Věk je pouze číslo. Pokud budu hrát tolik, jak jsem býval zvyklý, rozhodně věřím, že dokážu hrát na vysoké úrovni a možná bych mohl být dokonce lepší než dříve, se všemi těmi zkušenostmi, které jsem získal.

Aktuální sestava Sprout vypadá takto:

 Německo Timo 'Spiidi' Richter
 Německo Josef 'faveN' Baumann
 Německo Denis 'denis' Howell
 Česká republika Tomáš 'oskar' Šťastný

 Německo Niclas 'enkay J' Krumhorn – trenér

Zdroj: hltv.org
Štítky: Sprout, oskar
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.