Přejít k hlavnímu obsahu

The Outlanders update přináši dva nové hrdiny a ještě daleko větší změny

27. 11. 2019 | 09:12 Dota 2
Do hry přišli dva noví hrdinové, Void Spirit a Snapfire. Někomu by se mohlo zdát, že větší zásah do hry vývojáři udělat nemohli. Opak je pravdou, přišlo tolik věcí, že to kompletně mění Dotu 2, jak ji známe.
Logo
Logo

Noví hrdinové

Void Spirit je stejně jako ostatní Spiriti poměrně náročný na mechanickou zručnost hráče. Vyvolává své Remnanty, se kterými můžete pohybovat a udělovat tak poškození nepřátelům. Jeho předpokládaná pozice je Carry, ale teprve meta ukáže, jak se bude skutečně využívat.

Snapfire je dle vývojářů zařazen mezi Supporty, rovněž však také mezi Nukery, což může značit, že se v budoucnu bude hrát na Midu, podobně jako například Zeus. Jeho ultimátní schopnost dokáže na velkou dálku odstřelovat určitou oblast minami, což z něj dělá skvělého hrdinu do teamfightu na krytí zad spojenců.

Outposty

V tomto updatu jsme přišli o postranní obchody a místo nich dostaneme takzvané Outposty. Jsou to neutrální budovy, které se aktivují od desáté minuty a obsadit je může kterýkoli tým svou přítomností v oblasti. Můžete se na ně teleportovat, dávají vám true sight a rovněž kontrolu nad okolím, která je díky další změně extrémně důležitá.

 

Outpost

Neutrální předměty

Toto je dle mého názoru největší změna za posledních několik let. Nově máte šanci dostat z neutrálních Creepů speciální předměty, z nichž některé vypadají opravdu zajímavě. Celkem jich je 62 a jsou rozděleny do pěti kategorií. Začínají padat po pěti minutách zápasu a získat můžete každý z nich pouze jednou. Po určitém čase se mění kategorie předmětů, které můžete dostat, mimo jiné se vrací Poor Man´s Shield, Ring of Aquila nebo Iron Talon. Předměty páté kategorie můžete získat od 70. minuty a je nutno říct, že jsou extrémně silné a na dlouhé hry tak bude mít jistý vliv prvek náhody.

Ostatní změny

Patch rovněž přináší změny ohledně stávajících předmětů a hrdinů. Změny se také týkají kurýra, nově má každý hrdina svého a už tedy nebude docházet k hádkám se spoluhráči ohledně doručení předmětů. Celkově se vývojáři snaží hru zpomalit a vybalancovat, ovšem výše uvedené novinky jsou drastickým zásahem a jen čas ukáže, jestli udělali dobře.

Pokud máte zájem o více informací, můžete si poslechnout neoficiální rozbor nebo si přečíst všechny změny v klientu hry.

Zdroj: dota2.com