Přejít k hlavnímu obsahu

Pětice amerických politiků poslala dopis Blizzardu kritizující potrestání Blitzchunga

21. 10. 2019 | 21:14 Hearthstone
Hned pět amerických politiků se rozhodla poslat dopis prezidentovi Blizzardu, v němž kritizuje rozhodnutí této společnosti potrestat Blitzchunga za jeho slova na podporu protestů v Hong Kongu.
Blitzchung
Blitzchung

Kauza Blitzchung již trvá docela dlouho, a i když už hlavní vlna kritiky ze strany komunity vůči Blizzardu polevila, za což může i zmírnění trestu vůči samotném hráčovi i oběma casterům, nevypadá to, že by toto téma v nejbližší době upadlo úplně. Nejzásadnější jsou aktuálně asi chystané protesty na blížícím se BlizzConu, k celé aféře se ale nyní přidala další zajímavá část a to z míst, odkud bychom to úplně nečekali. Prezidentovi Blizzardu totiž zaslala otevřený dopis pětice amerických politků, senátoři Rob Wyden a Marco Rubio a kongresmani Alexandria Ocasio-Cortez, Mike Gallagher a Tom Malinowski.

MČR mobile

Tito politici ve svém dopise říkají, že Blizzard sice tvrdí, že podporuje právo každého jedince na vlastní názor, svými akcemi ale ukazují opak. Zajímavá je pak také tato část: „Vy a vaše společnost se musíte rozhodnout, jestli vám jde i o něco jiného než jen tučné zisky, jestli chcete propagovat americké hodnoty – jako je svoboda slova – nebo se nechat při honbě za penězi pohltit vlivem Pekingu.“ Dopis byl sice psán již před delší dobou, což lze poznat z toho, že se v něm mluví o trestech, které platily před zmírněním, jeho myšlenka ale stále zůstává a Blizzardu, na který se stále valí kritika ze všech strak, tak při kauze Blitzchung přibyli další, tentokrát velmi významní odpůrci.

Štítky: Blitzchung
miluju videohry a hlavně ligu legend