Přejít k hlavnímu obsahu

Po dnešním updatu je konečně možné řídit auta!

5. 8. 2020 | 19:00 Fortnite
Po několika týdnech jsme se od Epic Games dočkali aut ve Fortnite. V tomto článku se o nich dočtete všechny potřebné informace.
Cars
Cars

Na auta čekáme už od začátku třetí sezóny. Původní záměr byl, přidat auta už do updatu v13.30, tak se ale nestalo. Nicméně teď tu auta jsou a my máme na výběr rovnou z několika jejich typů. Sám Epic potvrdil, že auta ještě budou doprovázena řadou novinek, změn a také příspěvky na sociálních sítích

Oficiální trailer 

Stejně jako u všech hlavních funkcí přidaných do hry, tak i o této byl vydán oficiální trailer, na který se můžete podívat níže: 

Jak řídit auto?

Řídit auto je opravdu jednoduché. Princip řízení je velmi podobný a intuitivní jako u všech motorových vozidlech vydaných předtím. Jediné, co musíte udělat, je najít auto, přijít k němu, nastoupit a dále použít tlačítka stajná jako při chůzi. Pokud si nebudete vědět rady, tak nezoufejte, vše je doprovázeno ikonkami, které se objeví, jakmile se k autu přiblížíte na krátkou vzdálenost.  

Jak funguje tankování?

Chcete-li používat auta, která najdete na čerpacích stanicích, budete si je muset nejdříve natankovat. To uděláte tak, že ze stojanu vezmete hadici a namíříte jí na auto. Mačkáním nebo držením příslušeného tlačítka budete vylévat palivo na auto, které se tímto způsobem natankuje. Pokud jste s autem zrovna mimo pumpu, můžete se pokusit najít kanystry s palivem. 

Kde mohu auta najít?

Auta můžete najít prakticky kdekoliv na mapě. V městech se jich nachází vždy několik a na pumpách vždy minimálně jedno. Pokud budete mít štěstí, tak se vám třeba podaří najít auto i ve volné přírodě. 

Cars