Přejít k hlavnímu obsahu

Pokud jste fanoušky DnD, nyní si můžete zahrát kampaň ve světě LoL

Máte rádi hry na hrdiny? D&D Beyond překvapilo fanoušky DnD a League of Legends, a to spoluprací, která přivede Bilgewater do 5e. Vše navíc zcela zdarma.
DnD
DnD

Crossovery jsou v poslední době oblíbené a nevyhnuly se ani Dungeons & Dragons, kdy D&D Beyond přináší kampaň zasazenou do Bilgewateru, světa LoL.

Samozřejmě by bylo lepší Bilgewater nazývat spíše lokací z Legends of Runeterra. Pro ty méně znalé, Legends of Runeterra je free-to-play digitální karetní hra založená na světě League of Legends. Využívá stejné postavy jako v LoL a lore pro tématiku na balíčcích. D&D Beyond spojilo síly s Google Play (Legends of Runeterra je dostupné i na mobil), aby bylo možné přenést Bilgewater do DnD světa. Nejlepší na tom je, že je vše zdarma.  

Pokud máte zájem si zahrát, stačí navštívit stránku Legends of Runeterra: Dark Tides of Bilgewater na D&D Beyond. Obsah je utříděný do kapitol, jako správná příručka. První dvě kapitoly popisují život v Bilgewateru, společně s radami, jak přenést mechaniky DnD do Bilgewateru. V této hře například neexistují gnomové, jejich dobrou obdobou jsou však stvoření zvaná „yordle“. 

Kapitoly 4 a 5 nabídnou Pánům jeskyně zábavu v podobě monster a magických předmětů, s nimiž si můžou pohrát. Magické předměty jsou dobře promyšlené a jsou to doslovné adaptace některých LoL předmětů (např. Boots of Swiftness).  

A jak už bylo zmíněno, nezaplatíte za to ani korunu. Pokud máte rádi hry na hrdiny, není třeba váhat, jestli naopak dobrodružství rádi vedete, může vám tato kampaň nabídnout něco nového. Zatím není jasné, jak dlouho bude nabídka k dispozici, proto neváhejte! 

Zdroj: thegamer.com
Štítky: LoL, DnD