Přejít k hlavnímu obsahu

PoweR o FORTUNA COOL lize: Cíl je pro nás zlato

1. 3. 2019 | 21:28 Hearthstone
Druhým týmem, který obdržel do letošní sezóny FORTUNA COOL ligy invite, jsou Inside Games. Na rozhovor jsme si tedy pozvali jejich kapitána PoweRa. Jaké jsou jejich cíle? A jak se mají v plánu připravovat?
Výchozí obrázek

Ahoj Powere, tvůj tým je opět mezi pozvanými to COOL ligy. Co se za ten rok změnilo ve vašem týmu? Zkus nám trochu představit své spoluhráče a jejich role v týmu.

Zdravím! Od loňska se změnilo v iG snad úplně všechno. Několik hráčů odešlo, což je samozřejmě vždy nepříjemné, nicméně já si myslím, že se nám je podařilo plnohodnotně nahradit. V iG teď jsem z loňské sestavy pouze já a Jobsad. Po lize loni přišli dva velezkušení borci Heki a Martim. Letos pak do týmu přišel mladý talent Norwis. Já s Hekim, jakožto starší a zkušenější, se krom hraní staráme o management sekce. Jinak žádné speciální role nemáme. Co se rolí v COOL lize týče, bude hodně záležet na časových možnostech hráčů.

Už teď je známý formát zápasů, hodláte se na ligu nějak speciálně připravovat nebo se příprava nebude lišit od jiných turnajů?

Příprava samozřejmě bude a každopádně se bude odlišná. Naprostá většina HS turnajů se hraje solo a to v úplně jiných formátech.

Kdybys měl porovnat formáty loňské a letošní ligy, jak zápasy, tak ligu samotnou, který je z pohledu tebe a týmu lepší?

Loňský formát mi vyhovoval, nicméně častokrát rozhodoval coinflip při picku z dvojice class, kdy jsme měli jeden dobrý a jeden špatný matchup. Letos je formát kompletně obměněn a týmy budou draftovat classy najednou podle propracovaného klíče. Bude to rozhodně mnohem náročnější na přípravu a strategii, což je lepší. Trošku se ale bojím, aby byla vybalancovaná pozice teamu A a B, což dříve na PLAYzone turnajích nebylo a team A měl vždy lehkou výhodu. Každopádně admin skeri do toho údajně dal všechno, tak snad se mu to povedlo. Formát sám o sobě jsem ještě v praxi netestil, počkám si na data z kvalifikací.

Inside Games

Který tým nebo skupinu hráčů byste chtěli potkat v hlavní části? A kdo je naopak ten, komu byste se nejraději vyhnuli?

Mně osobně je jedno, proti komu budeme hrát. Pokud chceme vylepšit loňský výsledek, tak musíme porážet všechny.

Loni jste skončili na druhém místě, ty osobně jsi nedávno prohlásil, že už nechceš mít “jenom medaile bez poháru”. Máme tedy očekávat, že se nesmíříš s ničím jiným než s prvním místem?

Samozřejmě. Loňský rok byl nejen pro mě, ale i pro celou sekci rokem prohraných TOP 4 a TOP 2, což je na jednu stranu fajn, protože HS je především o konzistenci, ale co si budeme povídat, zlato je zlato.

Hraní v týmu, či sám na sebe. Co preferuješ?

Určitě hraní v týmu. Více lidí více ví, jediný downside je možný problém v komunikaci, nicméně věřím, že po loňské zkušenosti to bude pro nás tentokrát hračka. Krom hraní je tým strašně důležitý pro přípravu na jednotlivé turnaje.

Máš nějaký vzkaz na závěr pro vaše fanoušky?

Díky za podporu, který byla loni úžasná! Koukejte na streamy a šiřte FORTUNA COOL ligu, ať to letos posuneme zase o level výš! A kdo ví, třeba jednou budou zápasy vysílané živě přímo v TV.

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend