Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální FIFA hráč byl vyřazen z kvalifikace poté, co mu hra neuznala proměněnou penaltu

5. 3. 2020 | 08:30 EA SPORTS FC 24
Giuseppe Guastella ani přes své dřívější úspěchy neztrácí svůj drive a o minulém víkendu se zúčastnil další kvalifikace na prestižní FUT Champions Cup. V penaltovém rozstřelu důležitého zápasu jej však zradil bug hry, kdy nebyl uznán jako regulérní jeho zcela jasně úspěšný pokus.
Giuseppe Guastella
Giuseppe Guastella

FUT Champions Cup je dílčí součástí FIFA Global Series, skrze kterou se hráči snaží probojovat na světový šampionát. Tento jasný cíl má také ostřílený Giuseppe Guastella, jenž hájí barvy amerického týmu LA Galaxy. Jeho důležitých zápas o postup došel až do penaltového rozuzlení a ani maximální snaha Guastellovi nestačila. Hra totiž nezaregistrovala jeho perfektně umístěnou ránu, která se odrazila od pravé tyčky do sítě.

Administrátoři turnaje na jeho stížnost na videem zdokumentovaný bug reagovali tím, že jenom hra může rozhodnout o tom, co je a co není gól. Od fanoušků i ostatních profesionálů za to sklidili obří vlnu kritiky.

Hraji rozhodující hru. Vítěz postupuje, poražený vypadává. Kopnu svoji poslední penaltu, trefím a nepočítá se. Admini poté rozhodnou, že to nebyl gól, a proto vypadávám z turnaje,

jednoduše popisuje své rozhořčení Giuseppe.

Tato chyba přichází krátce poté, co musel být kvůli problémům se servery zápas ze stejného turnaje rozhodnut hrou kámen, nůžky, papír. Pokud se budou nadále podobné chyby vyskytovat, mohlo by to odradit mnoho jak nových, tak starých hráčů a poskytnou jim důvod přejít ke konkurenci. A na tuhle šanci eFootball PES čeká.