Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games startují svůj vlastní filmový vesmír z League of Legends

13. 4. 2021 | 17:21 League of Legends
Riot Games započali práce na jejich vlastním filmovém vesmíru s tématikou League of Legends. Plánem Riotu je to, aby se nejpopulárnější hra MOBA žánru dostala na filmové plátna a zároveň do podvědomí lidí, kteří nejsou s hrami seznámeni. Předlohou pro tvorbu filmů by měl být Marvelovský filmový vesmír, který se těší velké přízni fanoušků po celém světě.
Trailery k sezónám a šampionům bývají skvělé, dokáží to samé například s filmem?
Trailery k sezónám a šampionům bývají skvělé, dokáží to samé například s filmem?
Zdroj: Riot Games

Vyvolávači připravte se, League of Legends míří na filmová plátna. Z nedávných nabídek práce, které Riot Games vydali, můžeme vyčíst, že se konečně chystají zasáhnout do filmového průmyslu.

Riot Games momentálně shání na své projekty dvě osoby. První osobou má být filmový producent, který bude mít na starost připravované filmy z League of Legends a na druhou pozici shánějí rovněž někoho jako filmového producenta, tentokrát pro seriálovou část, do které chtějí Riot Games zasáhnout. Tyto nabízené pozice budou fungovat společně ve spolupráci již s existujícím animačním studiem, které pracuje na seriálu “Arcane”.

Dále je v této nabídce uvedena zajímavá informace. “Vzhledem k tomu, jak se postupně herní průmysl prolíná se zábavním průmyslem, jsme se rozhodli vytvořit nový tým, který má za účel přinést nové projekty od Riotu pro hráče po celém světě a dát možnost novým lidem poznat nové obzory. Právě tento nový tým bude mít na starost ukázat hráčům a celému světu, že zábava nyní začíná u her.”

Mini film k příběhu Yasua a Yoneho byl perfketní ukázkou toho, co Riot Games dokáže
Mini film k příběhu Yasua a Yoneho byl perfketní ukázkou toho, co Riot Games dokáže
Zdroj: Riot Games

Rozšíření Riot Games mimo jejich hru League of Legends přišlo už v roce 2019, konkrétně během oslavy 10. výročí této populární hry. Vývojáři od té doby vypustili ven hru z žánru “FPS” Valorant, karetní hru s podtónem League of Legends, která nese název Legends of Runeterra a naplánovali mnoho dalších her, kterými jsou například Ruined King, slibovaná hra s názvem “Project F” a nově potvrzená hra z žánru mmorpg, o které toho zatím moc nevíme.

Kreslený seriál Arcane nám už byl představen a měl by se v následujících měsících objevit ve své plné kráse. Bude dokumentovat začátky životů postav Vi, Caitlyn, Jinx a mnoha dalších charakterů z této oblasti.

Aktuálně nám už nezbývá nic jiného, než si počkat, co si pro nás Riot Games připraví v průmyslu, do kterého zatím nic velkého nedělali. Párminutové animované spoty okolo hrdinů jsou sice dobrou ukázkou, že talent na to v této společnosti je, ale jak dopadne film a televizní seriál?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.