Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Komentátoři o Samsung Last Call turnaji

27. 10. 2020 | 09:00 Hearthstone
Na téma Samsung Last Call jsme si na rozhovor pozvali ty nejpovolanější, jeho komentátory. Kdo podle nich uspěje? A jaké decky bychom možná mohli vidět?
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Jako první se musím zeptat, co si myslíte o novinkách, které nám byly nedávno odhaleny?

Panda: Duels je a bude vždycky nuda. Další věc, kterou HS rozhodně nepotřebuje. Systém battlepasu a achievementů vítám. Možná i proto, že bude brzy rok 2021 a achievementy jsou tu s námi v jiných hrách přes deset let.

Findan: Nová expanze vypadá krásně, design karet se mi hodně líbí, možná kromě nového Yogga, kterého si podle mě Blizzard mohl odpustit. O Duels ještě nic nevím, protože nemám preorder, tudíž si je nemůžu zahrát. Každopádně koncept vypadá zajímavě a určitě upoutá pozornost spousty casual hráčů podobně jako Tavern Brawl.

Kany: Změna systému odměn, která tu mohla být už 4 roky, je krok správným směrem a velmi se mi líbí. Duels se mi zpočátku zdály jako fajn mód, ale když jsem si je sám vyzkoušel, tak je to zábava maximálně na 2 hodiny, a to ještě možná přeháním. Předpokládám, že to je jen taková výplň a ten plnohodnotný nový mód přijde ve 3. fázi roku Fénixe (pozn. redakce: říjen 2020 až duben 2021). Nová expanze? No, nic moc originálního to není, když se opět vracíme k The Whispers of Old Gods, ale na první pohled to vypadá jako velmi zábavné rozšíření. Systém odměn 10/10, Duels 2/10 a expanze 6/10.

Zukys: Šílený karty jako vždy, Blizzard prostě ví, jak si získat mé srdce. Achievementů nejsem největší fanoušek, ale reward systém je úžasnej, čekal jsem na update podobného typu dlouho a tohle mě určitě nezklamalo. A nový game mode "Duels"? Ocenil bych spíš něco unikátního, jako byly Battlegrounds, ale nikdy není na škodu rozšiřovat hru o další mody.

Právě s expanzí souvisí i naše MČR, to se totiž odehraje opravdu jen pár hodin před jejím příchodem. Nebyli byste raději, kdyby se naopak hrálo jen chvíli po vydání?

Panda: Pár turnajů na nové expanzi jsem měl možnost hrát i komentovat, a pokaždé to byla zábava, hráči v podstatě nevěděli, co hrát a mohli jsme vždycky vidět spoustu super decků. Ale pokud by expanze vyšla například dva dny před MČR, mohlo by to ovlivnit snažení všech hráčů po dobu celé sezóny a to by samozřejmě bylo velice nespravedlivé.

Findan: Určitě je to velká škoda, jelikož by turnaj krátkou dobu po vydání expanze byl mnohem více zábavný a zároveň skill-based.

Kany: Pro oko komentátora a diváka je to rozhodně velká škoda. Konečně by se mohla projevit kreativita hráčů, a neviděli bychom pořád dokola ty samé, nebo podobné line-upy. Pro hráče a celkovou kvalitu turnaje je ale asi lepší, že vychází až po MČR, protože by to nebyl boj o titul nejlepšího hráče za celou sezóny, ale spíše o velkém štěstí při krátké přípravě a poté na samotném turnaji.

Zukys: Zajímavý karty, decky, lineupy a napínavá každá hra, kde nikdo pořádně nezná statistiky matchupů. To všechno je zábava, ale jestli je turnaj, kde by měli být ti nejlepší, tak je to MČR. Na turnaji takové úrovně rád uvidím vyhrávat ty nejlepší a připravené hráče. Chaos si můžeme užít na menších akcích.

Rozhovor s komentátory

Jak vám vůbec vyhovuje aktuální meta?

Panda: Já na aktuální metě nehraju a bojím se, že s příchodem nové se ke hře stejně nevrátím.

Findan: Je to jako s každou HS metou 3 měsíce po expanzi, tudíž už ji mám celkem ohranou a těším se na nový set.

Kany: Jako každá jiná po 3 měsících od vydání. Pro aktivního hráče velmi ohraná, a proto si zahraju jen v rámci přípravy na komentování.

Zukys: Zpočátku dobrá, ale už ohraná. MČR ji završí tak akorát ve správný čas.

A ještě jedna pro všechny, tentokrát už přímo k Last Callu –⁠ ve hře bude osm postupových míst, tak nám řekněte, komu podle vás připadnou?

Panda: Já mám svoje koně už hezky ve stáji, a proto v podstatě nemám komu fandit. Ale přeji to asi Valdovi, který letos ukazuje extrémní konzistenci. Byl letos snad všude a vždycky končil v TOPce. A asi ještě Evelissovi, který se všechny ty playe naučil na mém streamu (kappa). A jak jinak Kaprovi, kterého mám prostě fakt rád a moc se mi líbí, co všechno pro tuhle scénu dělá.

Findan: Hrajeme HS, takže se zdaleka nedá jistě říct, kdo bude mezi posledními 8 postupujícími, ale favoriti podle mě jsou určitě kvalitní veteráni RybkaPipka, Valdaboy, Jobsad a třeba překvapí i JaMMeX.

Kany: Hrozně se těším na výkon neaktivního PoweRa, který na sebe v minulých ročnících vždy zbytečně vytvářel velký tlak. Letos o něm ⅔ sezóny nebylo slyšet, ale nevěřím, že by se na turnaj vůbec nepřipravil. Tipnu si akorát, že nás čeká hodně bláznivý Last Call a zdaleka ne každý favorit dokáže postoupit na MČR.

Zukys: Mezi mé oblíbence samozřejmě patří moji spoluhráči Sajmonak a Hazarder, krom toho ale očekávám vyrovnané souboje.

Pandapple

Teď jedna přímo na Zukyho, jak se jako primárně hráč na komentování těšíš?

Zukys: Tento rok mi bodovací systém pro MČR moc nesednul, a tak jsem relativně brzy vypustil snahy se kvalifikovat jako hráč. Ale furt je to největší Hearthstone událost v ČR. Je mi ctí ji komentovat a nemůžu se dočkat, až uvidím takový turnaj i z jiné pozice než jako hráč.

Přejděme ke Kanymu, ty jsi zase naopak dlouhodobý caster, což tě určitě naučilo komentovat nestranně. Ale i tak, nemáš nějakého svého osobního favorita, kterému budeš potichu držet palce?

Kany: Nestranně mě naučila komentovat hlavně nejdéle trvající Hearhstone komunitní série KHC (téměř každou neděli na twitch.tv/kanylee). Přes 120 turnajů mluví samo za sebe. Budu držet palce hlavně lidem, kteří jsou aktivními diváky mého streamu a mám k nim řekněme bližší vztah –⁠ Sajmonakovi, Lubkovi a vlastně i tomu Kaprovi, který se u mě učí hrát FIFU. Myslím, že tihle hráči mají i největší šanci na postup, protože jsem jim předal spoustu cenných zkušeností.

Pando, tobě položím zase úplně opačnou otázku. Je nějaký hráč, jemuž vítězství úplně nepřeješ?

Panda: Nejsem žádný nepřející Tomáš. Naopak přeju všem, a to i těm, co nemají šanci. A NEPŘEJU TO RYBKOVI PIPKOVI, PROTOŽE JE TO TROSEČNÍK A REKREAČNÍ HRÁČ.

Na závěr je řada na Findanovi – jaké balíčky podle tebe uvidíme na Last Callu v akci?

Findan: Očekávám menší rozmanitost balíčků vzhledem k tomu, že už se blížíme ke konci Scholomance Academy mety, ale doufám, že se mýlím a nerfy Tempo Mága umožní vzestupu nových off-meta decků. 

Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend