Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR v Hearthstone: Preview úvodních zápasů skupiny A

10. 11. 2020 | 22:22 Hearthstone
Samsung MČR v mobilních hrách odstartuje již 14. listopadu, kdy vše započnou čtyři GSL skupiny. Co očekáváme od úvodních utkání té první z nich?
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020

Mluvíme-li o Hearthstone, je to s predikcemi vždy složité. Říct pouze jméno toho, kdo podle vás vyhraje, je sice samozřejmě také možnost, vzhledem k nemalé roli náhodných efektů je ale lepší přejít do světa pravděpodobností. Toho jsme bohatě využívali třeba při predikcích naší letošní COOL ligy, bohužel u MČR lze s takovýmto přesným modelem přijít jen těžko – na rozdíl od COOL ligy zde totiž hráči to, v jakém pořadí decky vyberou, volí až při samotné hře.

Nyní už ale naštěstí známe alespoň podobu těch balíčků, a tipovat, kdo vyhraje, tak aspoň rámcově lze i jinak, než jen v závislosti na papírových kvalitách hráčů. Při analýze jednotlivých úvodních utkání každé skupiny jsme se rozhodli tipovat, jakému decku dají hráči ban, a následně zjistit, jak si ty zbylé proti sobě vedou. K tomu jsme používali především volně dostupné statistiky z nejvyšších pater in-game ladderu zkombinované s naším odhadem. Jak vše vypadá ve skupině A?

Pardub vs. Myschossy

Zápas Parduba a Myschossyho je opravdu komplikovanou záležitostí – oba dva hráči totiž z nemalé části sáhli po nepříliš hraných balíčcích, u nichž statistiky chybí. Zvlášť v zápasech s Mozaki Mage jsme se tak spoléhat mohli vlastně jen na ten náš vlastní herní odhad. Ten nás dovedl k tomu, že tento balíček, využívaný výhradně hráči ECLOT, má skoro jistou výhru proti Highlander Mage a naopak malou šanci na úspěch proti Highlander Hunterovi a Soul Demon Hunterovi. Vyrovnané to s ním podle nás může být možná v zápase s Priestem, kde bude vše záležet na tom, jestli si Priest stihne do 9. kola líznout kartu Mindrender Illucia.

Pardub vs. Myschossy

Ze strany Myschossyho jinak očekáváme ban Soul DH a od Parduba zase Highlander Huntera, a to nás dostává do situace, v níž musíme lehce favorizovat druhého jmenovaného. Právě Highlander Hunter je totiž vlastně jediný deck, který by mohl Myschossyho suverénně potahat, protože do něj je vedle Mozaki Mage velice slabý i Malygos Druid. S ním z cesty na Parduba ale nic extra těžkého nečeká – jeho Mage sice nejspíše bude mít lehké problémy i v souboji se Soul DH, mimo toho jsou ale vlastně všechny matchupy, včetně souboje Druida s Demon Hunterem, vyrovnané, či favored pro hráče ECLOT.

BlizzconJan vs. JaMMeX

Na úvod na sebe v Áčku narazí i JaMMeX a BlizzconJan, kteří se při skládání balíčků docela drželi zajetých pořádků. Klasické zde tedy očekáváme i bany, od JaMMeXe by se vší pravděpodobností měl přijít na Priesta, BlizzconJan zase nejspíše svého soupeře připraví o Soul Demon Huntera. Naplní-li oba naše předpoklady, očekávat lze docela vyrovnané utkání.

BlizzconJan vs. JaMMeX

To ale neznamená, že nějaký favorit z matchupů nevychází. Ano, ani jeden hráč nemůže doufat v utkání, v němž by měl prakticky freewin, jenže zatímco ty lehčí výhody má na své straně BlizzconJan hned v sedmi případech, JaMMeX jen jednou. Teoreticky by si ale mohl připsat všechny tři výhry s Bomb Warriorem, a o vítězi celkového zápasu tak s velkou pravděpodobností rozhodne právě to, zdali proti němu BlizzconJan zvládne alespoň jednou uspět.

Jestli jsme se trefili, se ukáže již o víkendu 14. a 15. listopadu. Průběh Samsung MČR v mobilních hrách budete moci sledovat  jak na našem streamu, tak na HbbTV kanálu Prima COOL. Komentářem tam navíc vše doprovodí čtveřice Pandapple, Zukys, Kany, Findan.

Samsung MČR mobile 2020
Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend