Přejít k hlavnímu obsahu

Další kolo 1. Tipsport COOL ligy je za námi, neporazitelnost si drží Entropiq a Sampi.Tipsport

10. 4. 2021 | 21:30 Counter-Strike 2
Doufáme, že jste připraveni, protože na vás čeká další velká porce CS:GO. 1. Tipsport COOL liga pokračuje svým pátým hracím dnem, kde se představí všech osm účastníků této sezóny. Los proti sobě ve všech případech postavil jasné favority s outsidery, tak uvidíme, jestli všichni opravdu zaskórují, nebo se dočkáme velkých převratů.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
DEFEATERS vs. ENTERPRISE
Rutk0  Slovensko
Abdel  Slovensko
Lueg  Česká republika
DOCKSTAR  Česká republika
shrubyy  Česká republika

5:16
5:16

 Česká republika forsyy
 Slovensko lucasp
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika Levi
 Česká republika manguss

První souboj outsidera s favoritem dopadl podle předpokladů. Na Infernu a Overpassu měli ENTERPRISE esports všechno pod kontrolou, nejvíce zářili lucasp a forsyy s 50, respektive 42 killy. DEFEATERS zde mohli jen překvapit, palebná i týmová síla soupeře však byla nad jejich síly a o body budou muset zabojovat jinde.

ECLOT vs. Entropiq
stinx  Česká republika
desty  Česká republika
Mix  Česká republika
Lastík  Česká republika
rko  Slovensko

9:16
8:16

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika HONES​​​​​
 Česká republika MoriiSko

Možná byste to podle těchto týmů netipli, ale ve druhém zápase se proti sobě postavili dva do té doby nejlepší týmy ligy. ECLOT mají odehráno nejvíce zápasů a nedotklo se jich ani odložené druhé hrací kolo, takže proti Entropiq si zahráli o vedení v lize. Favorit ale byl i tak jasný. Na mapě Nuke sice ECLOT začali za silnější stranu, ale ve více než 5 bodů obranu neproměnili, což je stálo úvod do série. Na následném Vertigu sice pochytili začátek zápasu, od určitého momentu ale Entropiq začali mít navrch a celkem s poklidem si dokráčeli ke třem bodům a udržení statutu neporazitelnosti. Jednoznačného krále zápas neměl, v EIQ to pálilo všem.

eEriness MARVO vs. eSuba
replay  Česká republika
heikkoL  Slovensko
Feki  Slovensko
Fizarezi  Česká republika
Valencio  Česká republika

9:16
16:12
8:16

 Slovensko NIO
 Česká republika blogg1s
 Slovensko luko
 Slovensko jaro
 Česká republika twist

Po změně komentátorské dvojice se pro změnu utkaly dva týmy z chvostu tabulky. Zatímco eEriness MARVO provedli v sestavě již druhou změnu, když přivítali Valencia, tak eSuba potřebovala nutně získat první body, protože šlo o její teprve druhý zápas v sezóně. Na úvodním Infernu byla první polovina vyrovnaná a eEriness MARVO dokonce vedli. Jakmile se však změnily strany, tak eSuba neprohrála jediné kolo a šla do vedení. Jejich skoro až povinností bylo vyhrát za tři body, tento plán se však na Mirage začal bortit. Modrá krev vedla již 9:2, načež soupeř získal 12 bodů v řadě po zvládnuté koncovce překvapivě srovnal sérii. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě. Vertigo už sice bylo v režii eSuby, která zvítězila 2:1, i tak se jedná o největší překvapení dne.

Sampi.Tipsport vs. Dark Tigers
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
queztone  Slovensko
nbqq  Česká republika
beryP  Česká republika

16:11
16:7

 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Slovensko ZEDc
 Slovensko system​​​​​
 Slovensko fino

Také v závěru hracího dne čekal na diváky duel s jasným favoritem. Sampi.Tipsport nastoupili na svého soupeře ve velkém stylu a nechtěli zaspat, jako se jim stalo v jejich předešlém zápase. Tady to bylo přesně naopak a Dark Tigers se jen těžko chytali. To se jim sice na Infernu za CT povedlo, ale bohužel příliš pozdě. Také Vertigo víceméně vyhovovalo oběma týmům, Sampi ale měli navrch i zde, ačkoliv především zyored byl svým individuálním výkonem proti. Sampi však i zde šlapali jako dobře namazaný stroj a po týmové stránce na ně DTG neměli absolutně šanci, což dosvědčuje to, že výhru získali díky dvěma dlouhým sériím vyhraných kol.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.