Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: beastik (#6)

22. 1. 2021 | 18:00 Counter-Strike 2
Šestou příčku letošního ročníku TOP 10 CZSK obsadil Sebastian "beastik" Daňo. Ten si vyzkoušel roli IGL a spolu se SINNERS dominoval na domácí scéně. Jak hodnotí uplynulý rok?
TOP 10 CZSK 2020: beastik (#6)
TOP 10 CZSK 2020: beastik (#6)
Zdroj: Zdroj

Také tento rozhovor, stejně jako kompletní anketu TOP 10 CZSK za rok 2020 přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. Beastik byl dlouho oporou Dark Tigers, ale v novém roce se rozhodl tým opustit a složit nový super tým. Tehdy ale nikdo netušil, jak ohromně dominantní tento tým bude, jelikož SINNERS na česko-slovenské scéně vyhráli v podstatě všechno, co se dalo a v roce 2021 rozhodně nehodlají zpomalit. 


Jaká byla pro tebe osobně sezóna 2020 z obecného pohledu?

Sezóna 2020 byla pro mě super. Vždycky jsem chtěl mít tým, který bude schopný konkurovat v Evropě. Splnil se mi sen hrát CS profesionálně. Celkově je to asi nejlepší rok v mém životě.

Na domácí scéně jste dominovali v průběhu celého roku. Šlo z hlediska úspěchů dosáhnout ještě výš?

Mohli jsme vyhrát nějaké turnaje v zahraničí. Hodněkrát jsme měli dobře nakročeno, ale chybělo fakt málo a asi rozhodovala naše nezkušenost. Konec sezóny jsme mohli zakončit mnohem líp, nejsem stoprocentně spokojený.

Jak se vyvíjela tvoje role v průběhu roku?

Vždy mě bavilo callovat, pomáhat mému IGL v midroundu a tak nějak jsem to zkusil na “full-time”. Výhod moc není, spíše hodně nevýhod. Snažím se dělat všechno pro to, abych využíval utility na 100 % pro ostatní a vytvářet jim prostor, nebojím se pro ně umírat atd. To jsem dříve samozřejmě nedělal.

Beastik na bootcampu SINNERS
Beastik na bootcampu SINNERS
Foto: SINNERS

V roce 2020 jste dosáhli mnoha úspěchů. Který z nich budeš zpětně řadit nejvýše?

Chtěl jsem vyhrát MČR. Beru to pro mě osobně jako asi největší úspěch, i když to tak třeba podle našich reakcí nevypadalo.

V novém roce jste přivedli oskara a Ketubora. Jak zatím vnímáš dopad těchto změn?

Jsem hodně překvapený, jak rychle Tom (oskar) zapadl do týmu. Všechno chce ještě svůj čas a není to úplně stoprocentní. Jsme ale na dobré cestě. Společně s ketuborem přinesli hodně věcí do naší hry a hlavně tu nejdůležitější. Klid.

Jak hodnotíš vaše poslední výkony v turnajích? Odpovídá 38. místo v HLTV žebříčku?

Věřím tomu, že si zasloužíme být top 40 na HLTV, ale na to být mezi nejlepšími 30 ještě nemáme. Chybí tomu lepší rozhodování ve hře a taky víc zodpovědnosti. Děláme zbytečné chyby, které bohužel lepší evropské týmy trestají a nám díky tomu utíkají zápasy.

V roce 2021 jste vyhlásili útok na mezinárodní scénu. Máš nějakou konkrétní metu, které bys chtěl v tomto ohledu dosáhnout?

Za mě je první meta postup na DreamHack. Samozřejmě, že bychom chtěli postoupit na Major a umístit se co nejlíp, ale to je dlouhá cesta. Chtěl bych postoupit na co nejvíce Tier 1 turnajů to bude možné. Chci ukázat, že tu u nás je zase tým, který je schopný konkurovat.

SINNERS s pohárem za výhru Vodafone MČR
SINNERS s pohárem za výhru Vodafone MČR
Zdroj: playzone.cz

Kdo se vám podle tebe v průběhu roku měl největší šanci vyrovnat? Bylo nějaké období, kdy jsi cítil, že se to může reálně stát?

Upřímně si myslím, že nás nikdo nemohl porazit z jednoho jednoduchého důvodu. Každý z nás měl strach, což bylo hodně cítit na serveru. Když nepočítám jedno finále s eSubou, která nás díky celoroční přípravě málem porazila, tak jsme skoro všechny důležité zápasy odehráli docela safe.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Díky všem, kteří nám fandí a podporují, ať vyhráváme nebo prohráváme. Všechny zprávy si čtu a mám radost ze všech vašich pozitivních zpráv. Hlavně bych chtěl poděkovat partnerům a sponzorům, xtrfy, fortuně, raven a všem, kteří s náma v Sinners pracujou. Diky!


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6.  Česká republika Sebastian "beastik" Daňo
  7.  Česká republika Max "SHOCK" Kvapil
  8.  Česká republika Filip "AJTT" Dolenský
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.