Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Eren (#7)

2. 1. 2020 | 21:50 League of Legends
Sedmým nejlepším hráčem z Česka a Slovenska se za rok 2019 stává midlaner Eren, který se do nejlepší desítky loni sice nedostal, ale letos se vyšvihl až na 7. místo.
Eren TOP 10 CZSK
Eren TOP 10 CZSK

Nguyễn "Eren" Đức Anh začal sezonu ve španělském týmu x6tence. Nijak hvězdnou sestavu tým však nesložil a proti silné konkurenci to měli nesmírně složité. I přesto, že se x6tence povedlo porazit několik hvězdných soupeřů, na play-off to bylo málo a skončili se skóre 6:12 na 9. místě tabulky. Druhý split strávil český midlaner s vietnamskými kořeny v turecké lize, kde posílil Team AURORA.

Eren si za základní část připsal hned třikrát cenu hráče zápasu a byl jednou z hlavních postav v cestě za play-off. Po základní části, kterou AURORA zakončila se skóre 10:8 na 5. místě, čekal Erena a spol. čtvrtfinálový boj proti Besiktas. V napínavém utkání AURORA nakonec zvládla vyhrát 3:2 a s velkou pompou postoupila do nejlepší čtyřky. V semifinále ale bohužel Erenův tým podlehl konečným vítězům z Royal Youth jednoznačně 0:3 a sezona tak pro hráče skončila.

Eren Rozhovor

Ahoj Erene! Nejprve gratulujeme k celkovému sedmému místu. Jak ty osobně vnímáš tohle umístění?

Ahoj, umístění odpovídá. Co se týče příštího roku tak upřímně úplně nevím, protože přemýšlím o ukončení kariéry profesionálního hráče.

Sezónu jsi začal přestupem do španělských x6tence. Pro tebe to byla první zkušenost se španělsko LVP, proč ses rozhodl právě pro x6tence? 

V té době byla LVP SuperLiga nejlepší liga v ERL a x6tence byla jediná nabídka do Španělska.

Velkých úspěchů jste s týmem bohužel nedosáhli. Proč jste skončili až na devátém místě?

Bylo to hlavně tím, že jsme neměli shotcallera. Myslím, že jsem hrál špatně, ale jinak organizace byla super až na pár problémů mezi hráči, ale nebylo to nic hrozného, takže jsem si ten split užil. LVP byla nejlepší liga v té době a furt patří k nejlepším, ale řekl bych že Německo bude teď o trochu výš.
 

Eren TCL

Po jarním splitu ses přesunul do turecké TCL. Jak se rodil tenhle přesun?

Moc jsem o Turecku nevěděl a bál jsem se teroristických útoků, takže trvalo dlouho, než jsem se rozhodl tam jít. Myslím, že Turecko platí velmi dobře, ale úroveň hraní tak velká není, narozdíl od produkce, kde jsme každý zápas hráli offline a stage je větší než LEC, minimálně co se týče kapacity.

V Turecku se vám ve vyrovnané tabulce dařilo udržet mezi play-off účastníky, sám jsi získal 3 ceny MVP. Jak hodnotíš letní část sezony i z osobní stránky?

Bylo tam sakra horko (směje se). Sprchoval jsem se 3x denně studenou vodou a jídlo mi moc nevyhovovalo, ale zvykl jsem si na to. Občas nám vypadla elektřina a strašily mě, že jsou to teroristi. Super zážitek.
Hráli jsme dost špatně, protože náš trénink stál za kebab. Mohli jsme dát 2. místo ale bohužel. Naštěstí jsme dali alespoň playoffs, což byl pro nás úspěch.
 
V play-off jste zvládli postoupit přes Besiktas do top 4. Jak jsi vnímal vyvrcholení sezony?

BJK bylo fakt close a mohly to vyhrát oba týmy. Co se týče RYL, tak nikdo až ne mě nevěřil, že můžeme vyhrát, takže si už lidi brali dovolenou a dostali jsme stomp.

Eren TOP 10 CZSK

Jak letošní sezonu hodnotíš jako celek? Už víš, kde tě uvidíme v příštím roce? Pokud ano, můžeš nám naznačit tvé směřování?  

Zážitky pěkné ale nakonec jsem zklamaný, že jsem se nedostal tak daleko jak jsem doufal. Jak jsem řekl, tak přemýšlím že skončím, takže aktuálně vážně nevím .

Kdybys měl jmenovat, kdo z těch, kteří se do nejlepšího výběru nedostali, myslíš, že se objeví v žebříčku v příštím roce? 

To je na nich, já popravdě nevím. Mára bude 1. to je asi jediná jistota

Díky za rozhovor. Za celou redakci PLAYzone ti přejeme hodně štěstí do příští sezóny! Máš nějaký závěrečný vzkaz?

Happy new year.

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Česká republika Nguyễn "Eren" Đức Anh
  8.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  9.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone