Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: oskar (#4)

14. 1. 2020 | 18:23 Counter-Strike 2
Po krátké pauze pokračujeme s naším žebříčkem deseti nejlepších domácí CS:GO hráčů, kde se těsně pod stupni vítězů umístil loni stříbrný oskar. Rok 2019 pro něj byl v mnohých ohledech zklamáním, ale do nové sezóny má opět zajímavé angažmá. Na přípravě vlastního rozhovoru pracujeme, užijte si tedy jeden přeložený od Strikera z HLTV.org.
Tomáš 'oskar' Šťastný
Tomáš 'oskar' Šťastný

Nejprve by mě zajímalo, co se dělo po konci v HellRaisers? Chtěl sis dát pauzu před dalším rozhodnutím nebo jsi plánoval ses vrátit do hry, jak jen to bylo možné?

Nebudu lhát, že jsem se okamžitě nechtěl vrátit a hrát. Nehrál jsem ale tolik, kolik bych si představoval. Hodně by mě překvapilo, kdybych měl po Majoru nahráno více než 30 hodin. Bylo to těžké období i proto, že jeden můj plán se překvapivě zvrátil a to mi vzalo určitou motivaci k návratu. Přemýšlel jsem o tom, jestli stále stojí za to hrát, ale usoudil jsem, že se tak snadno nevzdám. Stále hraji rád a chci tomu dát všechno. V nejhorším případě jsem uvažoval nad sestavením česko-slovenského týmu, ale to budu prozatím muset odložit.

Přemýšlel jsem o tom, jestli stále stojí za to hrát, ale usoudil jsem, že se tak snadno nevzdám.

Můžeš něco říci o nabídkách, které jsi obdržel jako volný hráč? Dalo se vůbec mluvit o přesunu do jiného regionu?

Nemůžu jít úplně do detailů, ale měl jsem asi dvě nabídky ze Severní Ameriky, a to bylo vše. Jako jsem už ale říkal dříve, nemůžu jít do zámoří a ani nechci. Kdyby mi bylo 20 a neměl tu žádné kořeny, okamžitě bych ale šel.

Tomáš 'oskar' Šťastný

Co jsi viděl na Sprout, že tě to přesvědčilo se k týmu připojit?

Jak jsem řekl, chtěl jsem hlavně hrát a vytvoření lokálního týmu bylo až poslední možností. Když přišli Sprout s nabídkou, zvažoval jsem ji asi den. Chtěl jsem zase hrát a Sprout jsou v tuto chvíli TOP 30 na světě, navíc si myslím, že máme všechno k tomu, abychom se dostali do TOP 20 a začali ohrožovat některé lepší týmy. Nebudu lhát, jsem opravdu šťastný mít možnost si zahrát s tímto týmem. Je tu zkušený kouč, talentovaný faveN a dvě legendy mousesports. Dle mého to bude super zážitek pro všechny a těším se, až se spolu vydáme na cestu.

Jak po tak krátkém čase hodnotíš komunikaci uvnitř týmu?

Docela bych řekl, že byla na překvapivě dobré úrovni. Všichni dávají pohotové informace a už od začátku reagují včas, což je hrozně důležité. Vybudovat synchronizaci a dokonalou komunikaci nějaký čas potrvá, ale celkově jsem zatím pozitivně překvapen.

Rok 2019 mi příliš nevyšel, ale jsem pozitivně naladěn a doufám, že 2020 bude mnohem lepší.

Karrigan v nedávném rozhovoru pro Rivalry řekl, že ty, ropz a suNny jste s ním nechtěli hrát poté, co dostal bench ve FaZe. Proč ne? Nedostává se ti zpětně pocitu, "co když"? Jak se ohlížíš za celý rokem 2019 a jak moc jej ovlivnil odchod z mousesports na jeho začátku?

Je to pravda. Měli jsme v té době různé představy o týmu a navíc měli na mysli dvě jiná jména. To je holt život, jsme jen lidí a špatná rozhodnutí se bohužel nedají brát zpět. Přemýšlel jsem nad tím, že když bych hrál s ropzem, suNnym a karriganem, jak by to dopadlo či nedopadlo. Nyní jsem ale rád, že se ropzovi, chrisJ a frozenovi daří. Nebylo to pro mě nejlepší období, snažil jsem se jen zůstávat ve formě. Opravdu jsem si chtěl udělat pauzu, ale HellRaisers poté přišli s nabídkou, takže jsem ze sebe vymáčkl vše, co jsem v sobě ještě měl, a chtěl zahrát dobře na Majoru, což bohužel nevyšlo. Rok 2019 mi příliš nevyšel, ale jsem pozitivně naladěn a doufám, že 2020 bude mnohem lepší. Abych byl upřímný, tak se domnívám, že moje rozhodnutí opustit mousesports skutečně ovlivnilo moji kariéru, ale jak jsem řekl, všechno má své důvody a lidé se občas prostě bohužel špatně rozhodují.

Tomáš 'oskar' Šťastný

Během shuffle po Majoru se hodně mluvilo o tvojí reputaci špatného spoluhráče, kterou ale tví bývalí spoluhráči na Twitteru bránili. Máš k tomuto tématu ještě co dodat?

Myslím si, že vím, kde to vzniklo, ale nemám důvod to ventilovat a jdu raději dál. Hodně se toho namluví, ale ne vždy to musí být pravda. Málokdo mě zná dost dobře natolik, aby o mně řekli, že jsem špatný spoluhráč. Nepouštím si všechny k tělu a neotevírám se všem, to se asi někomu nelíbilo, což způsobilo celé drama. Jenom mě to unavuje, takže to nechávám být a soustředím se na svůj další tým a nové spoluhráče. Chtěl bych jen říct, že nikdo není dokonalý a já také ne, ale vždy s lidmi zacházím s úctou a pokorou, což si někteří nemusí uvědomovat.

Nikdo není dokonalý a já také ne, ale vždy s lidmi zacházím s úctou a pokorou, což si někteří nemusí uvědomovat.

Hodně otázek padá i na tvůj věk. Věří, že ve 28 letech můžeš stále hrát stejně jako v předchozích letech?

Věk je jen číslo. Pokud budu hrát tolik, jak jsem býval zvyklý, určitě tak hrát můžu a možná ještě líp díky všem zkušenostem, které jsem nasbíral.

Tomáš 'oskar' Šťastný
Zdroj: hltv.org
Štítky: TOP10 2019, oskar
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.