Přejít k hlavnímu obsahu

Tyto celebrity investovaly do esportu. Tušili byste to o nich?

19. 10. 2020 | 09:00 Všechny hry
Herní průmysl, společně s esportem, se každý rok šíří do dalších a dalších odvětví a získává si věhlas. Proto není žádným překvapením, že celebrity, sportovci a další osobnosti investují právě do esportu. A rozhodně se nejedná o malé částky!
Tyto celebrity investovaly do esportu
Tyto celebrity investovaly do esportu

Bankovní společnost Godlam Sachs předpověděla, že velikost publika živě vysílaného esportu se může vyšplhat až na 276 milionů. To je mnohem více než u „klasických“ soutěží jako Premier League nebo NFL. Esport se zkrátka jako investice může vyplatit. Tyto osobnosti se rozhodly do toho jít a investovat. Řekli byste to do nich? 

Will Smith

Will Smith 

Když právě nezáří na stříbrném plátně, provádí Will Smith investice skrze svůj Dreamers Fund. Nedávno „nalil“ pořádnou částku do organizace Gen G. Jedná se o rodičovskou společnost, vlastnící různé esportové týmy, včetně Seoul Dynasty ve světě profesionálních Overwatch turnajů. 

MJ

Michael Jordan 

Tato basketbalová hvězda zasahuje do sportovního světa, i když zrovna nedribluje s basketbalovým míčem. Je hlavním majitelem franšízy Charlotte Hornets, což je také americký basketbalový tým. Jordan se svým týmem investorů dali 26 milionů dolarů do esportové franšízy aXiamotic Gaming, jejichž outfity nosí třeba velmi úspěšný Team Liquid. Tento bývalý basketbalový hráč prohlásil: 

Esport je rychle rostoucí mezinárodní průmysl. Jsem nadšený, že mohu rozšířit své portfolio sportovního kapitálu prostřednictvím své investice do aXiamotic.
Drake

Drake

Drake je populární rapper, který má vášeň pro videohry. V minulosti jste ho mohli vidět na Twitchi, když streamoval Fortnite společně s Tylerem „Ninjou“ Blevinsem. Pro zajímavost, stream sledovalo úctyhodných 635 tisíc diváků. 

Rapper investoval do esportové franšízy 100 Thieves, když se spojil se Scooterem Braunem (mimochodem také manažerem Justina Biebera), aby převzali vedení společnosti. K tomu mu ještě patří podíl v Player’s Lounge, značce, která pořádá esportové soutěže v oblasti New Yorku.
 

Mike Tyson

Mike Tyson

A máme tu dalšího sportovce, tentokrát boxera těžké váhy, který získal podíl ve Fade 2 Karma, značce sdružující tým hráčů Hearthstone a dalších live streamerů z celého světa. Tyson je producentem obsahu firmy a dohlížel na stavbu „The Ranch House“, streamovacího a produkčního studia. 

PDiDDY

Sean „P Diddy“ Combs

Rapper, dříve známý pod sérií jiných přezdívek, investoval 30 milionů dolarů do PlayVS, což je středoškolská esportová liga hostící soutěže. Ta mimo jiné přišla se systémem vysokoškolských stipendií v esport gamingu. 

Steve Curry

Steph Curry

Zdá se, že esport je zvláště oblíbený mezi basketbalovými hráči, neboť se mu nevyhnul ani Steph Curry. Spolu se svým spoluhráčem z týmu Golden State Warriors, Andrem Iguodalou, investoval do esportové značky TSM, jež profesionálně soutěží ve Fortnite, League of Legends a dalších hrách. Spolu se skupinou investorů ve firmě utratili závratných 37 milionů. Tomu už říkáme pořádný balík. 

Aoki

 Steve Aoki

Toto jméno možná není až tak známé, ale pokud máte rádi elektronickou hudbu, pravděpodobně jste o něm už slyšeli. Steve založil dobročinnou organizaci Aoki Foundation, podporující výzkum degenerativních mozkových onemocnění. Patří mu ale i úspěšný esportový tým Rogue Gaming. Aoki se na rozdíl od jiných investorů zapojuje přímo a podporuje svou značku Rogue nejen na svých webových stránkách, ale i ve svých show. 

JerryJones

Jerry Jones

Americkému miliardáři patří například Dallas Cowboys, působící v NFL. V roce 2017 uzavřel partnerství s realitním investorem Johnem Geoffem kvůli koupi většinového podílu ve společnosti compLexity v roce 2017. Nezapojuje se ovšem do každodenního chodu, v čele zůstal menšinový podílník Jason Lake, který je zároveň výkonným ředitelem. Tento tým byl prvním z úspěšných týmů, které soutěžily v Counter-Strike, a do dneška se mu daří.  


Seznam celebrit, které spojily své jméno s esportem, bychom mohli psát prakticky do nekonečna. Věříme však, že jsme zahrnuli ta hlavní a důležitá jména, ačkoliv některá z nich si nemusíte při prvním přečtení okamžitě vybavit. Překvapila vás některá z osobností alespoň trochu?