Přejít k hlavnímu obsahu

Vedoucí designér naznačuje změny dalších šampionů

18. 2. 2020 | 21:15 Legends of Runeterra
První větší oficiální patch v Legends of Runeterra je za námi a určitě nás nešetřil, právě co se rozsáhlosti týče. Dočkali jsme se hromady buffů a nerfů, které určitě zahýbají současnou metou. Co nás čeká do budoucna a jaké další změny nás neminou? Vedoucí designér LoR reagoval na svém Twitteru, kde naznačil další plánované změny, které se týkají šampionů.
Kalista
Kalista

Steve Rubin, hlavní designér LoR známý jako RubinZoo, potvrdil na Twitteru nadcházející aktualizace některých šampionů, jmenovitě těch z Shadow Isles. Ve svém příspěvku nás připravuje na plánované změny pro Hecarima. Naplánovat změnu pro šampiona tak aby opravdu fungovala a zároveň ho neučinila nehratelným, či jinak neovlivnila hru, je opravdu těžké, tudíž si nejspíš na další větší změny počkáme.

Nicméně se spekuluje, že příští patch se setkáme se změnami pro právě zmíněného Hecarima, který je v současné době až přespříliš silnou kartou. Vývojáři momentálně testují způsoby, jak přesunout jeho silné stránky právě tak, aby se více zaměřili na jeho Ephemeral možnosti a zároveň ho nechali ve hře ne pouze jako finisher, ale jako plnohodnotnou kartu.

RubinZoo dále pokračuje, že se již poučili na Kalistě, která si také od své rané fáze prošla značnými změnami. Kalista zpočátku nepřidávala +2|+0 spojenci, se kterým byla svázána, ale ten za ni naopak utrpěl veškeré poškození. To dokonce můžeme zpozorovat na animaci, která jí zůstala a trochu nám naznačuje, že byla zamýšlena pro vlastně úplně jinou schopnost.

Hráči se víceméně shodují, že Kalista je v současnosti naopak až moc slabá a k tomu malý drop, pokud ji nepoužijeme v aggro balíčcích, tak už nejspíš nikde. Očekává se tedy, že v příštích aktualizacích dostane nějaký buff, možná menší rework, a my se těšíme na nové kombinace, které vzniknou ve spojení s její unikátní schopností.

Kalista_rework

Podle vedoucího designéra se nyní monitoruje hned několik šampionů a jejich playstyle, a to právě kvůli potencionálním buffům, které do budoucna očekáváme.  Vývojáři údajně Kalistu nedávno zkoušeli posílit, ale změny jsou příliš riskantní, než aby je mohli tak rychle uskutečnit. Tyto příspěvky strhly vlnu diskuzí na účet vývojářů a balancování. Hráči oceňují jejich trpělivost, opatrné kroky a fakt, že se opravdu snaží vyslyšet přání hráčů – vznikl tak snad první balanční tým, se kterým jsou hráči spokojeni?