Přejít k hlavnímu obsahu

Velká změna ve FaZe! Mxey se loučí a přichází Gustav

14. 1. 2020 | 23:03 PUBG: Battlegrounds
S nejlepším evropským týmem FaZe Clan se po úspěšném roce loučí jeden z dlouholetých pilířů. Po více než dvou letech se s evropským powerhousem loučí kapitán mxey a na jeho místo přichází GustavQQ, který se v prosinci rozloučil s TSM.
FaZe Gustav
FaZe Gustav

Jedna z nejslavnějších organizací světa věří v PUBG již od roku 2017 a ani v období, kdy jedna za druhou ukončují podporu této battle royale hry, nehází flintu do žita. V loňském roce se FaZe podařilo vyhrát dva ze tří splitů PUBG Europe League, získat titul z mezinárodního GLL Grand Slamu a ukořistit druhé místo na světovém šampionátu. Ani takto úspěšná sezóna ale neznamená, že by v sestavě nemohlo dojít ke změnám.

S týmem se tak dnešním dnem loučí kapitán, který v sestavě působil již od listopadu 2017, kdy FaZe do svých řad nabrali PUBG tým Gorilla Core. Anssi 'mxey' Pekkonen si ve FaZe prošel úžasným obdobím, ale jak sám říká nyní na Twitteru, nic netrvá věčně. I nadále je sice pod smlouvou, ale již si hledá nové angažmá. Oficiálně je pouze ve třech například Team Liquid, nicméně možností hráč jeho kalibru jistě bude mít spoustu.

Novou posilou týmu se naopak stává Gustav 'GustavQQ' Blønd, který přichází z TSM – dalšího celku, kde by teoreticky mxey mohl najít nové útočiště. V posledním období patřil Gustav k tahounům TSM, takže se nebojíme, že by se po individuální stránce stránce ve FaZe ztratil. Záležet bude pouze na tom, jak dobře si s novými spoluhráči sedne, protože překonat loňský úspěšný rok bude pro nové složení opravdovou výzvou.

Sestava FaZe pro rok 2020 vypadá takto:

 Švédsko David 'Fuzzface' Tillberg Persson
 Rusko Ivan 'ubah' Kapustin
 Norsko Ludvik 'Aitzy' Jahnsen
 Dánsko Gustav 'GustavQQ' Blønd

Štítky: FaZe Clan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.