Přejít k hlavnímu obsahu

CZC.eSuba otáčí sérii s Eclot Gaming a po třech výsledcích 16:6 bere bronzovou medaili

22. 11. 2020 | 17:04 Counter-Strike 2
CZC.eSuba a Eclot Gaming už se jednou na turnaji potkaly a byla z toho překvapivá výhra druhého jmenovaného celku. Souboj o třetí místo tak byl možností odplaty pro eSubu, pro kterou by nezískání žádného cenného kovu bylo velkým selháním. Eclot Gaming se ujali v sérii vedení, ale následně se eSuba chytila a dokráčela k útěše.
CZC.eSuba vs. Eclot Gaming
CZC.eSuba vs. Eclot Gaming

Bronzová série začala mapou Mirage, na které už Eclot Gaming proti CZC.eSubě jednou na turnaji vyhráli. Blogg1s a spol. si tentokrát překvapivě vybrali T stranu a jako dobrá volba se to neukázalo. Na včerejší formu hned na úvod navázal MoriiSko, kolo však zachraňovat musel Fizarezi. ECLOT jsou proslulí agresivním stylem a nyní v něm zařadili ještě vyšší stupeň. Jako vyměněný hrál především ZEDc, který v desátém kole dal ace a v tabulce svítilo jeho skóre 21:5. eSuba do té doby získala jediné dva body, konkrétně na A site. Eclot Gaming často chodili soupeři naproti, i když hráli za obranu, a vyhledávali jeden duel za druhým. Aimově totiž eSubu jednoznačně přehrávali, což potvrdil noobiq v kole dvanáctém, když zničil soupeře čtyřmi killy s Deaglem.

CZC.eSuba sice získala poslední bod první strany, ale ve druhých pistolkách se rychlým útokem A dostali ke kormidlu opět hráči ECLOT. Ve dvou případech se podařilo NIO s lukem a posléze The eLiVovi udržet A site, ale na stav 14:6 zvýšili Eclot Gaming kolem, ve kterém měli většinu jen Glocků. Po tomhle už bylo víceméně jasné, že Mirage soupeři nepustí. První mapu symbolicky ukončil právě ZEDc, který celkem nasbíral 32 killů.

Eclot Gaming však zariskovali a ve vetu ponechali soupeři mapu Train, kterou jsme na MČR viděli úplně poprvé. ECLOT však mohli začít za komfortnější stranu a dostali se do brzkého vedení, což zajistil v první řadě Fizarezi, když v pistolkách vyhrál 1vs3 clutch. ECLOT navázali na výkon z Mirage a soupeře peekovali, kde to jen šlo, ale CZC.eSuba se jednou chytila, soupeře poslala do eka a už se to s nimi vezlo. Na eSubě bylo hezky vidět, že mají Train nahraný daleko lépe a koordinace jejích hráčů fungovala parádně, díky čemuž rostlo i sebevědomí. Eclot Gaming vedli 5:0, ale ve zbytku silnější strany získali už jen jediný bod, když noobiq vyrushoval T spawn a s blogg1sovým AWP vyhrál kolo. Blogg1s byl naopak tím, který dokázal být úspěšnější ve většině případů.

Train je možná nejtěžší mapou za T stranu, pokud nemá útočící tým dostatečně natrénováno, což se po změně stran potvrdilo na výbornou. Fizarezi se sice na úvod opět pokoušel o 1v3 clutch, ale po těsném neúspěchu si eSuba všechno pohlídala. Důležité bylo také devatenácté kolo, kdy si Eclot Gaming otevřeli Béčko, ale následně se nechali jeden po druhém rozebrat. Hvězdou závěru druhé strany byl Levi a jeho umění s AK-47.

Rozhodující mapou bylo Vertigo, kde se opět podařil úvod lépe hráčům Eclot Gaming. Blogg1s ve třetím kole hned zkusil AWP, ale eSuba svůj první bod ještě nezískala. Totéž platilo o čtvrtém kole, kde ale K1-FiDa rozpad útoku svého týmu musel zachraňovat posledním nábojem v clutchi. Jakmile ale benq1ho svěřenci dokázali postup soupeře odvrátit, tak se podobně jako na Trainu začaly dít divy. CZC.eSubě se po třech získaných bodech podařilo zlomit už i ekonomiku soupeře, protože se dařily jak obrany přímo na sitech, tak i společné agrese na otevírání kol. Individuálně se dařilo všem hráčům eSuby a to byl největší rozdíl například oproti Mirage.

ECLOT už jednou na turnaji eSubu na téhle mapě porazit dokázali, takže flintu do žita určitě házet nechtěli. Úvodní snahu však opět potlačil individuální play, konkrétně od luka, který v pistolkách ustřílel 1v3 clutch. Eclot Gaming nevyšel force buy, Deagly, ani následný plný nákup, který rozmetal Levi neskutečným triple killem na otevření Béčka. ECLOT dobrým pushem ještě vykřesali jednu naději, díky čemuž neprohráli šestnáct kol v řadě, což si CZC.eSuba zažila o den dříve proti SINNERS, ale výhru dokonali NIO a Levi v kole s číslem 22, když vyhráli 2v4. Modrá krev si tak po sobotním zklamání zlepšila náladu a uzavírá sezónu cenným kovem.

CZC.eSuba vs. Eclot Gaming
Štítky: MČR, eSuba, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.